DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Sajnálom a szurkolókat

A hétszeres világbajnok is azt szerette volna, ha versenyzik a mezőny Belgiumban, ám helyette csak a hosszas várakozás és a fél pontok maradtak. A brit reméli, kártalanítják a szurkolókat.

Ahogyan az várható volt, a folyamatos esőzések megnehezítették a Belga Nagydíj megrendezését, azt viszont valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy nem tudja normálisan végig csinálni a mezőny a futamot. Fél pontokat mindenesetre így is osztanak a versenyzőknek, miután az ehhez szükséges kötelező kettő kört teljesítették a biztonsági autó mögött.

A címvédő Lewis Hamilton a harmadik helyet szerezte meg az időmérő edzésen, verseny híján pedig megtartotta ezt a pozícióját, így egy újabb dobogós helyet szerzett. Bár önmagában ez nem hangzik rosszul, legnagyobb riválisa, Max Verstappen megszerezte a győzelmet, így öt ponttal közelebb került hozzá a pontversenyben. A Mercedes pilótája a kilátogató nézőket sajnálta a legjobban, de nem vitatta a versenyirányítók döntését.



„Először is el kell mondanom, hogy nagyon sajnálom a szurkolókat, persze senki sem hibás az időjárás miatt. A rajongók nagyszerűek voltak, hogy végig itt maradtak és kitartottak, hátha lesz verseny. A végén, amikor kimentünk, akkor sem volt jobb a pálya, de megtettünk két kört a biztonsági autó mögött, ami minimum követelmény. Bízom benne, hogy a nézők visszakapják a pénzüket” ─ mondta Hamilton közvetlen a futam után.

A hétszeres világbajnok szerint ezek a körülmények teljesen alkalmatlanok voltak arra, hogy ma versenyt lássunk, főként a látási viszonyokat illetően.

„Körülbelül öt méterrel előrébb már nem lehetett látni az autókat, nem lehetett belátni az egyeneseket és még a villogó fényeket is nagyon nehéz volt észrevenni. Nagyon veszélyes lett volna itt padlógázzal menni. Igazán kár érte, nagyon szerettem volna versenyezni és szerintem egy nagyszerű futam lehetett volna, ha nem esik ennyire az eső” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: