DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Jelenleg csak az F1 érdekel, semmi más

Fernando Alonso elmondta, hogy továbbra sem tett le a tripla korona megszerzéséről, azonban jelenleg teljes mértékben elhivatott az F1 iránt. Más csapatok szóba sem jöttek nála.

Kétségkívül Fernando Alonso és az Alpine szolgáltatta a nap hírét, hiszen bejelentették, hogy a kétszeres Formula-1-es világbajnok versenyző 2022-ben is az Alpine szolgálataiban áll majd, így a csütörtöki sajtótájékoztató fő témáját is a spanyol szerződéshosszabbítása szolgáltatta, aki azért előbb kitért arra is, milyen jól jött neki a nyári szünet.

„jó újra itt lenni, de természetesen jólesett pihenni is egy kicsit, na nemcsak nekem, de a szerelőknek és a mérnököknek is” – kezdte Alonso, aki nagyban hozzájárult csapattársa legutóbbi versenyen aratott győzelméhez azáltal, hogy körökön át maga mögött tartotta Hamiltont.



„Már korábban is megvolt a tervem 2022-re, így nem nagyon forgott veszélyben ez a hosszabbítás, ráadásul a 2022-es szabálymódosítások is nagy szerepet játszottak abban, hogy visszatérjek az F1-be. A csapatban megbízom, ahogy ők is bennem, így előbb-utóbb eljött volna az a pont, hogy érvényesítsük az 1+1 éves szerződésem második felét.”

„Nem is beszéltem más csapatokkal, részemről egyértelmű volt, hogy az Alpine-nal szeretném folytatni. Ez persze nem jelenti azt, hogy lemondtam volna az Indy 500-ról vagy a tripla koronáról, de jelen pillanatban 100%-ig az F1-es projektre akarok koncentrálni” – szögezte le a spanyol, aki Le Mans-ban futhatott egy bemutatókört a 24 órás előtt, így megkérdezték tőle, mit szólna, ha oda menne versenyezni az F1.

„Le Castellet-ben is sok-sok előkészületbe telt, hogy alkalmassá tegyék a pályát a Formula-1 fogadására, ez Le Mans-ban sem lenne másképp. A vonalvezetés rendkívül élvezetes, de néhol talán túl szűk lenne a pálya ezekhez a gyors autókhoz. Mindenesetre jó érzés volt visszatérni a két győzelem után Le Mans-ba, ráadásul F1-es autóval.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: