DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen megtartaná Bottast

A kétszeres F1-es világbajnok úgy véli, hogy most tökéletesen működik a Mercedes pilótapárosa, így felesleges lenne azt megbolygatni George Russell leszerződtetésével.

Ugyan sokak szerint már rég lefutották a szükséges köröket a Mercedesnél a 2022-es pilótafelállással kapcsolatban és biztosan érkezik Valtteri Bottas helyére George Russell, de még mindig több szakértő is úgy véli, hogy maradnia kellene a finn versenyzőnek és nem Russellt kell választania Toto Wolffnak, valamint csapatának. Ezt a tábort erősíti Mika Hakkinen is...

hak



"Azt nem tudom, hogy lecserélik-e őt valaki másra, de ha megnézzük és tanulmányozzuk a tényeket, illetve az eredményeket abból az időszakból, amikor Valtteri volt Lewis csapattársa és hogy mit értek el akkor, amikor ők voltak a pilóták... az verhetetlen, hihetetlen, brilliáns" - mondta a McLaren kétszeres világbajnoka az RTL-nek adott interjújában.

"Van az a régi mondás ezzel kapcsolatban (az eredmények miatt), hogy ha van egy jól működő órád, akkor ne szedd szét, ne akard megjavítani, csak hagyd, hogy működjön, nem? Nekem az a véleményem, hogy itt is hagyni kell ezt az órát működni, mert most nagyon jól működik" - utalt arra Hakkinen, hogy ő hagyná Hamilton csapattársaként Bottast dolgozni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: