DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Főnöke szerint Russell a jövő világbajnoka

Jost Capito, a Williams vezére úgy hiszi, a fiatal britben minden adottság megvan, amivel egy modernkori autóversenyzőnek rendelkeznie kell ahhoz, hogy feljusson a csúcsra az F1-ben.

Noha George Russell már harmadik éve szerepel a mezőny hátsó traktusához tartozó Williamsnél, teljesítményével így is rendre kivívja a szakértők elismerését. A Magyar Nagydíjon végre megszerezte első pontjait a csapattal, előtte pedig minden alkalommal továbbjutott a Q2-be. Nem véletlen, hogy egyre valószínűbbnek tartják, hogy 2022-ben már a Mercedes pilótája lesz – még ha elképzelhető, hogy a döntés később is születik meg.

russell-williams-hungaroring



Mindenesetre jelenlegi főnöke, a Williamst irányító Jost Capito biztos benne, hogy Russell fel fog jutni a Formula-1 csúcsára: „Igen, abszolút ezt hiszem” – felelte a GPFans kérdésére. „Nehéz összevetni a különböző évtizedekben szereplő versenyzőket, mert mind nagyon mások, de George minden olyan tulajdonsággal bír, amellyel egy modern autóversenyzőnek rendelkeznie kell, hogy feljusson az abszolút csúcsra, és meggyőződésem, hogy a jövőben világbajnok lesz. Egy másodpercig sem kételkedem ebben.”

„Amikor megérkeztem, természetesen tudtam, hogy jó, de számos területen lenyűgözött” – tette hozzá Capito, aki már nem először beszél dicsérően versenyzőjéről. „Nem is csak a tehetségével, hanem a profizmusával, ahogy dolgozik. Hogy képes kikapcsolni és valami mást csinálni, majd újra teljes mértékben a versenyzésre koncentrálni. Nagyon kiegyensúlyozott és hihetetlenül tehetséges, de keményen is dolgozik. Tudja, hogy a tehetsége önmagában már nem elég. Emellett tetszik a hozzáállása, ahogy dolgozik, ahogy beszél, ahogy a médiát kezeli – egy 23 évestől ez nagyon-nagyon lenyűgöző.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: