DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ricciardo: Schumacher a sportág Istene

Az ausztrál pilóta 2011 óta tagja az F1 mezőnyének, így még volt lehetősége a legendás Michael Schumacher ellen is versenyeznie. A McLaren versenyzője szerint felfoghatatlan volt ez a számára.

Daniel Ricciardo annak idején a HRT csapatánál mutatkozhatott be Silverstone-ban, majd egy fél szezon után a Toro Rosso alakulata volt a következő állomás a karrierjében. Innentől már csak felfelé vezetett az út, hiszen Mark Webber visszavonulása után Sebastian Vettel csapattársa lett a Red Bullnál és az energiaitalosoknál töltött első évében háromszor is futamot tudott nyerni.

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher bár 2006-ban bejelentette a visszavonulását, 2010-ben viszont visszatért, igaz akkor már nem a Ferrarinál, hanem a Mercedes színeiben. Az új kaland viszonylag rövidre sikerült, hiszen mindössze három szezont jutott a német versenyzőnek, Ricciardónak viszont így is megadatott, hogy versenyezhetett ellene.

„A tudat, hogy egyszer egy mezőnyben voltam Michael Schumacherrel a Formula-1-ben, elképesztő a számomra. Emlékszem, az egyik első futamon Suzukában volt egy rövid párbajom vele. Olyan volt, mint egy macska-egér játék a pályán, Az tényleg irreális volt, minden másodpercet élveztem. Michael már hét világbajnoki címet nyert, ő a sportág Istene” ─ idézte Ricciardót a PlanetF1.



„A verseny után apám félrehívott egy pillanatra, és a párharcról beszélgettünk. Megkérdezte, hogy van fogalmam róla, hogy mi történt? Ezt először hagynom kellett, hogy belém ivódjon. Amikor idősebb leszek, vissza fogok gondolni az ilyen pillanatokra, de most, hogy elmesélem, megint libabőrös leszek.”

Ricciardo tehát azon pilóták csoportjába tartozik, akik elmondhatják magukról, hogy a hétszeres bajnokkal és a fiával is versenyezhetett, hiszen az idei szezontól már Mick Schumacher is megérkezett az F1-be.

„Mickkel 2016-ban találkoztam egy jótékonysági focimeccsén. Valahogy rögtön az volt az érzésem, hogy csak kedves akarok lenni vele. Éreznie kell a mély tiszteletemet és azt, hogy az édesapja egy ilyen legenda. Már a kezdetektől fogva jó volt köztünk a kémia, mert ő is egy nagyon kedves fiú. Senki ne gondolja, hogy Mick csak a neve miatt van az F1-ben. Minden, amit látok belőle, azt mutatja, hogy megérdemli a helyét itt nálunk, nagyon keményen dolgozik és le vagyok nyűgözve attól, ahogyan teljesít” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: