DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem lepte meg annyira Leclerc-t a Ferrari feltámadása

Maranellóban és pályán is jól érzékelhető a változás, ezért nem érték teljes meglepetésként Charles Leclerc-t az idei eredmények. Az út vége még messze: a célkeresztben a csúcsra való visszatérés.

Hatodik hely a világbajnokságon, három dobogó, Q2-es kiesések és pontszerzés a két autót tekintve csupán a rajtok 50 %-án – ez volt a Ferrari 2020-as szezonja. Harmadik hely a konstruktőrök között, három dobogó, szinte állandó Q3-as szereplés két pole-pozícióval és pontszerzés a rajtok 75 %-án – így mutat a Ferrari 2021-es szezonja az évad féltávjánál. A különbség ég és föld, nem véletlen, hogy pozitív csalódásként a Scuderia második helyre került a csapatok között félévértékelőnkben. De a versenyzőnek is ekkora meglepetést okozott az idei jó teljesítmény az elmúlt negyven év legrosszabb szezonja után?

„Jobban szerepelünk, mint amire számítottunk. Sok munka áll mögöttünk, amit mindig látok, ahányszor Maranellóban járok vagy itt a pályán vagyok. Szóval nem ért teljes meglepetésként” – válaszolt a kérdésre Charles Leclerc az Autosport szaklapnak. „Nyilvánvalóan nagyot szakítottunk tavalyhoz képest, amit remek látni. Bizonyítja, hogy valamit jól csinálunk.”



„De nem ez az út vége, a csúcsra való visszatérést vesszük célkeresztbe. Tehát egyelőre nem az elvárásokra fókuszálunk, hanem a Maranellóban és pályán végzett munkára. Igyekszünk mindent maximalizálni, hogy a lehető leghamarabb visszatérjünk oda, ahol lenni akarunk. Én élvezem ezt a szezont. Nem könnyű időszak a csapat számára, mivel igyekszünk mindent újjáépíteni, hogy a lehető leghamarabb visszakerüljünk az élre” – mondta a monacói pilóta, aki Silverstone-ban karnyújtásnyira került pályafutása harmadik futamgyőzelméhez.

A felzárkózás kulcsa, hogy a Ferrari két versenyzőre tud támaszkodni, akik egyformán kiegyensúlyozottan erős eredményeket szállítanak: Carlos Sainz jó választásnak bizonyult a másik SF21-be.

„Ez az első évem Carlosszal csapattársként és nagyon jól alakul. Hajtjuk egymást, mert nagyon versenyképes, ami jót tesz nekem. Emellett csapatként is nagyon hatékonyan dolgozunk együtt. Igyekszünk kihasználni ezt a lendületet, hogy tapasztalatra tegyünk szert és maximálisan készen álljunk a következő évre, ami nagyon fontos szezon lesz. De ezt az évet sem felejtjük el, próbáljuk a legtöbbet kihozni az eredményekből” – beszélt arról Leclerc, hogy a Ferrari számára 2022 az igazán fontos szezon, de az ideit sem engedi el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: