DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz: A Ferrari készen áll a 2022-es vb-címre

Tovább kell építkezni Maranellóban, hogy a csapat kiteljesedjen és jövőre learassa a babérokat. Nem csupán az istálló, saját maga kapcsán is úgy érzi, sokkal többre képes a jelenleg mutatottnál.

Minden versenyző azt várja a 2022-es szabályváltozásoktól, hogy csapata előrelépjen a Formula-1-es ranglétrán, de egyesek óvatosabb, mások ambiciózusabb reményeket táplálnak. Daniel Ricciardo inkább nem várja el a győzelmet a McLarentől, hogy ne kerüljön negatív spirálba, amennyiben nem sikerülne neki. Carlos Sainz viszont egyenesen világbajnoki törekvésről beszél a Ferrari esetben.

„Továbbra is fejlődni akarunk, és úgy építeni a csapatot, hogy lehető legjobban kiteljesedjünk, ezáltal pedig lehetőségünk adódjon megnyerni a bajnoki címet a következő évben, az új szabályok mellett. Készen állunk erre” – idézi a Givemesport.com és nyomán számos angol nyelvű F1-es oldal Sainz szavait.



Az egyéni vb-cím megnyerésére pedig ő maga is rendelkezésre állna: az első ferraris szezonjában Charles Leclerc mellett várakozáson felül helyt álló – jelenleg 83 pontja van a monacói 80 egységével szemben – Sainz úgy érzi, jelenlegi teljesítményénél is többet ki tud hozni magából csapattársához viszonyítva.

„A tempóm rendben van, de a következetesség még hiányzik. Manapság pedig tényleg össze kell rakni a kirakós minden darabját, jó helyen kell lenni, hogy erős versenyteljesítményt produkáljunk. Most már jobban szerepelek és vigasztal, hogy azt látom, mindig közel voltam Charles-hoz sebesség tekintetében. De neki sikerült jó hétvégéket összeraknia. Tudom, hogy ennél sokkal többre vagyok képes” – jelentette ki harciasan a spanyol, aki a második félévben és különösen 2022-ben bizonyíthatja, valóban így van-e.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: