DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Inkább nem gondol győzelemre Ricciardo, hogy ne kerüljön negatív spirálba

A 2022-es szabályváltozások ellenére a Mercedest és a Red Bullt várja a mezőny legelejére a McLaren ausztrálja. Ha az első és huszadik hely közti különbség zsugorodik, ő már elégedett lesz.

Három év eltelt már Daniel Ricciardo utolsó futamgyőzelme – a 2018-as Monacói Nagydíj – óta, de a 2022-es szabályváltozások esélyt kínálnak rá, hogy az ausztrál újra az élmezőnybe kerüljön, amennyiben a McLaren beletalál az új konstrukcióba.

„A győzelemben minimum reménykedünk, de nem akarok számítani rá. Mert ha nem valósul meg, akkor a szezont negatív energiával és motiváció hiányában kezdem meg” – mondta a Motorsport-Totalnak adott interjúban Ricciardo. „Ezért abban reménykedem, hogy a mezőny szorosabbá válik. Szerintem továbbra is a Mercedes lesz legelöl, a Red Bull-lal együtt. De ha szűkebbé és keményebbé válik a teljes mezőny, az első és huszadik hely közti különbség összezsugorodik, akkor elégedett leszek. Ez igazi előrelépés lenne.”



A Brit Nagydíjon mutatták be a 2022-es autó életnagyságú modelljét: az átalakulás radikális a jelenlegi modellekhez képest, az aerodinamika jelentősen egyszerűsített, a leszorítóerő helyett a szívóhatás kap nagy teret.

„Jó volt Silverstone. Lehet, hogy még mindig inkább a fiatalabb generációhoz tartozom, aki nem ragaszkodik annyira a dolgokhoz. Szeretem és tisztelem a Formula-1 történetét, nem akarnék mindent kidobni, de miért ne lehetne változtatni? Egy próbát legalább megér.”

„Jónak tartom az autó egyszerű szemléletmódját. Egyetlen dolog miatt aggódok. A régebbi autók, 2007-ből, 2008-ból alacsonyak voltak, rövid tengelytávval. A mostani autók nagyok. Nem atomfizika, hogy egy nagy autónak több helyre van szüksége a pályán. Az egyedüli aggodalmam az, hogy a szűk pályákon nehezebb lesz előzni, egyszerűen az autó méretei miatt. Ezt leszámítva tetszik az irány, amelybe a Formula-1 halad” – beszélt arról Ricciardo, hogy a 2022-es autók mérete okozhat még gondokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: