DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Verstappen továbbra is keményen fog vezetni

A Red Bull holland pilótája szerint már nem versenyezik annyira agresszívan, mint korábban, ám ha kell, akkor még mindig meg tudja nehezíteni az ellenfelek dolgát az előzéseknél.

Élete eddigi legnagyobb lehetősége előtt áll Max Verstappen, aki idén már öt futamgyőzelemnél jár és a világbajnoki pontversenyben is az élen állhatott egy darabig. Hatalmas harc folyik ebben az esztendőben az egyéni és a konstruktőri címért is, a csata pedig csak egyre élesebbé válik közte és a címvédő Lewis Hamilton között.

Az szinte borítékolható volt, hogy valamikor elfajul ez a küzdelem a két rivális között, a Brit Nagydíjon pedig meg is történt az első ütközés. Verstappen ennek ellenére nem aggódik különösebben, úgy véli, hogy a Mercedes pilótái szimplán csak keményen állnak hozzá az ilyen esetekhez, ő pedig továbbra sem akarja megkönnyíteni az ellenfelek dolgát a futamokon.



„Szerintem csak egyszerűen keményen versenyeznek, nem érzem úgy, hogy agresszívak lennének. Természetesen, ha meg akarnak megelőzni, megnehezítem a dolgukat, mindig megpróbálom nehéz helyzetbe hozni őket. Úgy gondolom, hogy nagyon tudatos vagyok abban, hogy hova tudom pozícionálni az autómat, és még nem volt részem abban, hogy egy másik autót letereltem volna a pályáról. Nulla büntetőpontom van, azt hiszem, ez elég sokat elmond” — idézte Verstappent a PlanetF1.

A holland szerint az, hogy változott a vezetési stílusa, annak is köszönhető, hogy a többiek is változtak, ráadásul így a kockázatot is minimalizálni tudja.

„Egész pályafutásom során keményen versenyeztem, de az utóbbi néhány évben kiment a divatból az agresszív megközelítés. Csak megnehezítem az emberek dolgát. Lehet, hogy egyesek másképp gondolkodnak erről, de valójában úgy vélem, hogy a versenyzői oldal az egyik igazán erős oldalam és azt is nagyon jól tudom, hogyan kerüljem el a bajt. Persze ez nem mindig a te kezedben van, ha mások beléd hajtanak” — tette hozzá

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: