DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Max jobb lesz Lewisnál, aki jobb Michaelnél”

Egy korábbi F1-es pilóta szerint jelenleg még Lewis Hamilton a jobb pilóta, de Max Verstappen hamarosan már túlnövi a regnáló világbajnokot - aki jobb versenyzővé vált Michael Schumachernél.

A korábbi Formula-1-es pilóta, a manapság szakértőként, "megmondóként" dolgozó Johnny Herbert adott interjút a RacingNews365-nek, melyben érintette Lewis Hamilton és Max Verstappen idei világbajnoki küzdelmét is. Herbert szerint Verstappen olyan képességekkel rendelkezik, hogy akár még mostani riválisát, a már így is az F1 történetének legeredményesebb pilótájának tartott Hamiltont is túlnőheti.

"Már a Formula-3-ban is folyamatosan lenyűgözött, főleg a kora miatt. Mindig nagyon keményen harcolt és ez tetszett nekem. A versenyzés a kerék a kerék elleni csatákról szól, amit látunk is manapság: ahogy látom őt Lewisszal csatázni, az még jobban tetszik, mert szeretem, ahogy csinálja. Igen, a határon mozog és van, aki szerint túl agresszív, de nem az, szerintem a versenyzés erről szól" - magyarázta Herbert.

00121020_779



"A silverstone-i balesetnél a versenyzői agyam azt mondja, hogy vannak esetek, amikor nem lehet befordulni, mert ott van egy másik autó, szóval elvesztettem a kanyart és el kell engednem. Én anno a pályán megpróbáltam megfélemlíteni másoka és Max pontosan ezt csinálja, ahogy más módon, de Lewis is. Régen Ayron Sennáról mondták, hogy ha valaki meglátta a tükörben a sárga sisakját, azt gondolta, hogy el kell tűnnie onnan, Max és Lewis aurája is ilyen" - tette hozzá az expilóta.

"Az én szemszögemből nézve Max jobb lesz, mint Lewis, ahogy Lewis is jobb volt, mint Michael (Schumacher), ez egyszerűen a versenyzői repertoár fejlődése. Maxtól izgatott leszek, vizuálisan stimulál, amikor a tv-t nézem, vagy a pályán vagyok. Szerintem Lewis most még mindig jobb egy kicsivel, de ez nemsokára átfordul. Verstappen fiatal és jobb lesz, mint Lewis, de még nem az."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: