DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hat csapatból is állhat a 2022-es élmezőny Toto Wolff szerint

Köztük pedig feltétlenül helye van a Ferrarinak: Toto Wolff szerint az olaszok felzárkózása folytatódik, és jövőre már a Mercedes és a Red Bull szintjén lesznek.

A csapatok a felzárkózás nagy lehetőségét látják a 2022-es szabályokban – különösen nagy az optimizmus a Ferrarinál, ahol úgy érzik, készen állnak a vb-harcra –, és a Mercedesnél is arra számítanak, feldúsítja az élmezőnyt az autók drasztikus átalakulása. Toto Wolff csapatfőnök számol a Ferrarival és még egy kisebb halom másik csapattal.

„Szükségünk van a Ferrarira a küzdelemben. Ebben a bajnokságban négy-öt csapatnak kell képesnek lennie nyerni, egymással versengeni, köztük a Ferrarinak” – idézi a PlanetF1.com Wolffot. „Jó versenyzői felállásuk van, a tavalyi évhez képest sokat zárkóztak fel, ezért arra számítok, hogy jövőre ott lesznek velünk.”



„És nemcsak remélhetőleg velünk, hanem a Red Bull-lal, McLarennel, Aston Martinnal és Alpine-nal is, valamint akármelyik másik csapattal, mert ez teszi sokkal érdekesebbé a bajnokságot a nézők számára” – emelt ki még négy istállót lehetséges ellenfélként a nagy ismeretlennek számító 2022-es évben.

„A Ferrari egy félelmetes márka, remek emberek dolgoznak nálunk türelemmel. Mivel pedig lassan Monzába megyünk, ahol ott lesz a tifosi, el kell mondani, minden pályánál jobb hangulatot, valamint korrektséget tapasztaltam ott” – folytatta a Ferrari és egyedülálló atmoszférájú hazai versenye, az Olasz Nagydíj dicséretét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: