DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 25. péntek
F1

Verstappen elégedett Perez munkájával

Nem érdekli, hogy kit rak mellé a Red Bull, mindenesetre a vb-aspiráns holland egyelőre nagyon is úgy érzi, hogy mexikói kollégája komoly értéket jelent az energiaitalosok F1-es csapatának.

Daniel Ricciardo 2018 végi távozása óta Sergio Perez már a harmadik csapattársa Max Verstappennek a Red Bullnál. Pierre Gaslyvel és Alexander Albonnal ellentétben a mexikói már futamot is tudott nyerni, s bár az időmérőkön neki is rendre óriási a hátránya a vb-esélyes hollanddal szemben, a versenyeken többször tudott előkelő pozícióban autózni, mint két elődje – még ha ez részben a versenyképesebb autónak is köszönhető.

verstappen-perez-redbull-hung-2021



De vajon mit gondol Verstappen a kollégája teljesítményéről? A Channel 4-nak adott interjújában így beszélt a csapattárs kérdéséről és Perezről:

„Nem számít, ki a csapattársam. Hiszek magamban és abban, hogy mindig jó munkát tudok végezni, szóval nekem nem számít, kit raknak mellém. Jó dolog, ha van kihívás, de pillanatnyilag Checóval is elégedett vagyok. Remek munkát végez. A második osztrák futamon nyilván roppant balszerencsés volt, de már az azt megelőző versenyeken is megmutatta, hogy komoly hozzáadott értéket jelent a csapatnak. Fontos, hogy mindkét autóval pontokat szerezzünk.”

A Red Bullnál is elégedetten szoktak nyilatkozni Perezről, aki alighanem jövőre is az energitalosokat fogja erősíteni. Christian Horner csapatfőnök nemrég úgy fogalmazott, hogy nem kell sokat gondolkodniuk, de maga Perez is magabiztosan nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „Nyilván minél előbb tudod a jövődet, annál jobb. De kényelmes helyzetben vagyok a csapatnál, nincs miért aggódnom a jövőm miatt. Szerintem a Belga Nagydíjig ismerni fogom a jövőmet, szóval jól érzem magam, és nincs okom másfelé nézelődni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: