DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Meg akarja tartani pilótáit az AlphaTauri

Franz Tost elmondása alapján a faenzai istálló nem szeretne változtatni a jelenlegi felállásán és jövőre is Gasly és Tsunoda kettősét akarják megtartani. A csapatfőnök elégedett a versenyzőikkel.

Az idei szezon előtt az AlphaTauritól sokan vártak kiugró eredményeket, főként azok után, hogy a tavalyi Olasz Nagydíjon Pierre Gasly megszerezte pályafutása és csapata első futamgyőzelmét. Az idei szezonban a francia versenyző egy új csapattársat kapott, a fiatal Yuki Tsunoda személyében, ám eddig eléggé küzdelmes szezonja van a japánok tehetségének.

Ettől függetlenül nagyon úgy látszik, hogy nem lesz változás 2022-ben sem, így mindketten tovább fejlődhetnek és a csapatuk hasznára válhatnak. Franz Tost szerint nincs más alternatívájuk jelenleg a jövőre nézve, így reméli, hogy hamarosan hivatalosan is bejelenthetik a folytatást.

„Remélem, hogy jövőre is Pierre és Yuki lesznek a pilótáink, mert Yuki számára ez lenne a második szezon és már ismerné a pályákat. Nem szabad elfelejtenünk, hogy most jön az idény második fele, olyan helyeken, ahol Yukinak nincs tapasztalata. Európában versenyzett a Formula 2-ben, a Formula 3-ban és így tovább, de most megyünk Amerikába, Mexikóba és Sao Paulóba, ahol még sosem versenyzett” ─ idézte Tost szavait a Motorsport.



Az osztrák szakember már korábban is elismerte, hogy Tsunodának még időt kell adni, de a pilóta honfitársa, a kétszeres Indy500 győztes Takuma Sato is hasonlóan vélekedett. Tost úgy gondolja, elégedettek lehetnek a látottakkal, a japán versenyzőt pedig hagyni kell fejlődni.

„Pierre fantasztikus munkát végez, Yuki pedig ahogy már mondtam, egy újonc és szintén jó munkát végez. Tapasztalatokat kell szereznie és sokat tanulnia, de ez nem ritkaság, logikus a fiatal versenyzők esetében. Ezt a kockázatot vállalod, amikor egy újonc érkezik a fedélzetre. Szerintem mindkét versenyző elég magabiztos, nem látok okot arra, hogy a nyári szünet alatt bármit is változtassunk a versenyzői felállásunkon, de más alternatívát sem” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: