DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hill: A jelenlegi Alonso az egyik legjobb csapattárs

Az 1996-os F1-es világbajnok szerint fiatalon alighanem nehezebb volt együtt dolgozni a spanyollal, viszont a hungaroringi futam után nem véletlenül dicsérte őt a győztes Esteban Ocon.

Sokan úgy vélik, Fernando Alonso csapattársának lenni volt az egyik legnehezebb feladat a Formula-1 elmúlt másfél-két évtizedében. A Magyar Nagydíj friss győztese, Esteban Ocon ugyanakkor nemrég arról beszélt, hogy semmit sem tapasztalt azokból a negatív véleményekből, amelyeket a spanyolról hallott. Most Damon Hill, az 1996-os világbajnok is arról beszélt, hogy a mostani Alonso ideális kolléga lehet:

alonso-ocon-dppi-hun-1



„Azt kell mondanom, jelenleg Fernando Alonso eléggé előkelő helyen állna a választott csapattársaim listáján” – mondta a brit exversenyző az F1 Nation podcast adásában. „Nyilván Esteban Ocon dicshimnuszokat zengett arról a Magyar Nagydíj után, hogy milyen remek vele együtt dolgozni. Gondolom, amikor jóval fiatalabb és rettenetesen gyors és versenyképes volt, kicsit nehezebb volt vele a munka, de mindannyian tanulunk és felnövünk az életünk során. Az érett Fernando Alonso ott lenne a listám elejében.”

Hill azt a tézist is cáfolta, hogy a versenyzők annak örülnek, ha náluk gyengébb versenyző a társuk: „Az én karrieremet erősítették, hogy kik voltak a csapattársaim. Alain Prost, Ayrton Senna, Nigel Mansell, David Coulthard és Jacques Villeneuve. A legjobbak ellen akarod megméretni magad, nem akarsz úgy távozni, hogy nem tudod, képes vagy-e legyőzni őket. Sosem voltunk csapattársak Michael Schumacherrel, de versenyeztem ellene szerintem egyenlő technikai feltételek mellett, így hozzá tudom magam mérni Michaelhez. Azt sosem fogom megtudni, hol állnék Lewis Hamiltonhoz képest. Őszintén, szerintem rendszeresen lemosna a pályáról, de jó lenne ezt felmérni. Minden versenyző meg akarja méretni magát, s a mércét a legjobb pilóták jelentik.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: