DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon szerint Alonso a legnagyobb

A francia pilóta semmit sem tapasztal abból, amit Alonsóról negatívumként hallott - pedig Alain Prost is elismerte, hogy kicsit mindenki tartott a spanyoltól a csapatnál...

Óriási munkát végzett a Magyar Nagydíjon Fernando Alonso azért, hogy csapattársa, Esteban Ocon megszerezhesse pályafutása első F1-es futamgyőzelmét. A kétszeres világbajnok körökön keresztül védekezett tanárian Lewis Hamilton ellen, ezzel pedig elintézte, hogy a címvédő ne érhesse utol Ocont, aki így megnyerte a versenyt - a francia pilóta pedig a teljesítmény mellett a személyiséget is pozitívumként emelte ki Alonsónál.

"Nincsenek játékok, nincs önzőség, nincsenek hazugságok, nincs semmi olyan, amit én magam is hallottam róla" - árulta el a spanyollal való munkáról az RTL-nek Ocon.

00221003_057



"Ő egyszerűen egy óriási versenyző és ennyi. Nagyszerű pilóta, talán a valaha volt legjobb és ahogy harcol negyven évesen, két vb-címmel a zsebében, az hihetetlen. Sokat tanulok mellette és ez a csapatot is előrébb viszi. Ugyanolyan visszajelzéseket adunk és élvezem a közös munkát, szerintem nagyszerű párost alkotunk együtt" - tette hozzá a francia pilóta, aki megköszönte Alonsónak a hungaroringi segítséget.

Pedig Alonso személyiségével kapcsolatban mások is aggódtak - ezt Alain Prost, az Alpine-nál dolgozó négyszeres exvilágbajnok vallotta be. "Legyünk őszinték: mindannyiunknak megvoltak a magunk kis félelmei, amikor leigazoltuk..." - idézte a szavait a Canal+.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: