DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Schumacher: Remélem, Verstappen nyeri a bajnokságot

Ralf Schumacher úgy véli, a fiatal holland teljes mértékben megérdemelné, hogy megnyerje az idei világbajnoki címet és szeretné is, hogy ez így történjen. De visszafordíthatja szerencséjét?

Az ifjabb Schumacher-testvér az utóbbi években televíziós szakértőként tevékenykedve továbbra is közel van a tűzhöz a száguldó cirkuszban. 2014 óta nem sok változatosság történt a Formula-1-ben, ugyanis akkora lett a hibridéra beköszöntével a Mercedes istálló fölénye, hogy azóta kizárólag az Ezüst Nyilak (egy kivételével mindig Lewis Hamilton) nyerték az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet is.

Idén azonban úgy tűnik, végre igazán vetélytársra találtak. A Brit Nagydíj szombatjáig úgy tűnt, Max Verstappen a kezdeti balszerencsés alakulások után átvette az uralmat és meg sem áll a bajnoki elsőségig. Azóta azonban két balszerencsés futam következett, ahol Lewis Hamilton rengeteg pontot vert a hollandra és máris a brit ász áll a bajnokság élén. De ott is marad?

Ralf Schumacher úgy érzi, Verstappen kifejezetten élvezi, hogy idén szoros csatában megküzdhet Hamilton ellen, a német szerint pedig ez kikövezi az utat az újabb koccanásaik irányába, mert egyikük sem fog engedni.

Ralf Schumacher nem rejtette véka alá, kinek szurkol idén


„Először is kiemelném, hogy a Mercedes végre nem uralja annyira nyomasztóan a sportágat, mint az utóbbi években. Max Verstappen egészen kiváló munkát végez, elég megnéznünk, mekkora különbséggel győzi le minden hétvégén saját csapattársát is. Nemcsak Perezhez, hanem bárkihez viszonyítva is sokkal többet képes kihozni a Red Bullból” – ecsetelte véleményét Schumacher a Motorsport holland platformján.

„Én is szeretem nézni, ahogy Hamilton és Verstappen egymás ellen harcol, de Silverstone óta új vetületet kap az ügy, mindketten nagyon kemények. Teljesen biztos vagyok abban, hogy az a csattanás nem az utolsó volt az idei évben köztük.”

„Az az alapvető álláspontom, hogy mindig a legjobb pilótának kellene megnyernie a bajnoki címet és őszintén szólva idén mindketten meg is érdemelnék. De én személyesen azt szeretném, ha Max Verstappen zsebelné be idén a bajnoki elsőséget. Végre valami változatosságot látnánk az F1-ben és meglátásom szerint valóban nagyon megérdemelné, hogy idén ő legyen a bajnok.”

„Max elképesztően sokat fejlődött, pályafutása első éveiben mindig túl sokat akart, túlhajtotta az autót és sokszor túlságosan agresszíven is viselkedett a pályán. Most már egy egészen más Verstappent látunk, élvezettel látom, mekkorát fejlődött. Emiatt is szeretném, ha idén ő szerezné meg a bajnoki címet” – tette hozzá Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: