DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ralf Schumacher: Russell Mercedes-tesztje nem véletlen

Jacques Villeneuve elméletére reflektált egy másik veterán, Ralf Schumacher: nem tudja elképzelni, hogy Stroll váltsa Bottast a Mercedesnél. Szerinte az ülés már Russellé, amit a Pirelli-teszt jelez egyértelműen.

A Magyar Nagydíj után az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve állt elő egy vitatható elmélettel, miszerint a Mercedesnél egy váratlan név köthet ki, Lance Stroll – akinek apja, az Aston Martin-tulajdonos Lawrence Stroll remek kapcsolatot ápol Toto Wolff Mercedes-csapatfőnökkel. Villeneuve állítja, Lewis Hamilton nem szeretné George Russellt csapattársként, inkább Valtteri Bottas-kaliberű pilótát preferál, eszmefuttatása azonban nem győzte meg korábbi versenytársát, Ralf Schumachert.



„Való igaz, hogy Stroll és Wolff nagy cimborák, de belefér ebbe ez? Nem hiszem, hogy Lance Stroll tényező a Mercedesnél. Szerintem az az ülés Russellé. Nem véletlen egybeesés az sem, hogy a jövő évi 18 colos abroncsok tesztjén ő vezette a Mercedest. Számomra ez egyértelmű jelzés” – mondta az Auto Bildnek a hatszoros Formula-1-es futamgyőztes Ralf Schumacher. A Hungaroringen tartott Pirelli-teszten McLarennel és Ferrarival együtt résztvevő Mercedes George Russellt delegálta.

Mi a helyzet a kiszoruló Bottasszal? Villeneuve helycserét emlegetett Stroll-lal, és bár Ralf Schumacher szerint is opció az Aston Martin, két másik lehetőséget reálisabbnak lát: „Toto próbál majd helyet találni neki. Elsősorban az Alfa Romeót és Williamst tudom elképzelni, de természetesen kapcsolat van az Aston Martinnal is” – nyilatkozta a 46 éves fiatalabb Schumacher testvér.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: