DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Villeneuve: Lance Strollt a Mercedesbe!

Sajátos elképzelése van az 1997-es világbajnoknak a pilótapiacról: Russell helyett Strollt ültetné Hamilton mellé – így Bottas számára adott lenne a hely az Aston Martinnál.

Míg a Formula-1-es követők nagy többsége azt várja, mikor jelenti be a Williamsnél rendre remeklő George Russell leszerződtetését a Mercedes, Jacques Villeneuve-nek egy másik elmélete van, amelyben a szintén kanadai, eddigi pályája során három dobogót és egy pole-pozíciót jegyző Lance Stroll érintett.



„Szerintem Bottas az Aston Martinhoz igazolhat, Lance Stroll helyére, aki a Mercedeshez menne. Az idősebb Stroll nagyon közel áll Toto Wolffhoz, álma pedig az, hogy fia egyszer világbajnokságot nyerjen. Totónak pedig helyet kell találnia Valtteri számára. Ami biztos, hogy Hamilton nem szeretné Russellt csapattársként. Inkább egy olyan versenyzőt akar, mint Bottas, aki nem zavarja őt” – fejtette ki Villeneuve az olasz Libero Quotidianónak.

A húszas éveik elején járó generációból azonban nem Strollt, hanem a McLaren tehetségét, Lando Norrist emelte ki, mint versenyzőt, aki nagy benyomást tett rá.

„Lando Norris megsemmisítette Ricciardót. Felnőtt és nagyon erősen teljesít a versenyeken. Ő is apuci kisfia, mint Stroll, de megmutatta, mennyire éhes, pedig ez nem jellemző az olyan versenyzőkre, akiknek nem kellett nagy erőfeszítéseket tennie” – fejtette ki az interjúban Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: