DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Eddig hoz döntést Gaslyról a Red Bull

Mehet Verstappen mellé a Red Bullba, vagy elengedik más csapathoz? Dr. Helmut Marko beszélt erről a fontos kérdésről.

Nem kapott túl sok lehetőséget a Red Bullnál Pierre Gasly, a francia pilótát kicsit talán korán emelték fel az anyacsapatba Christian Hornerék, amikor Daniel Ricciardót kellett pótolni, de elsőre nem tudott helytállni, ami miatt visszatették a Toro Rossóba - az azóta már AlphaTauri néven futó istállónál parádés teljesítményt nyújt Gasly lassan évek óta, de továbbra sem akarják újra az első csapatba ültetni.

gas_3



Dr. Helmut Marko, a csapat tanácsadója szerint Gaslyra azért van szükség a második számú istállónál, hogy ott is legyen egy stabil, erős versenyzőjük - vagyis úgy dicséri a franciát, hogy közben kijelenti: nem számít rá a Red Bullnál. Most azonban azt is elárulta: a végtelenségig nem kötik magukhoz, hamarosan eldől, hogy kell-e az első csapatnál, vagy nem állnak tovább az útjába.

"Sok energiát ölünk az AlphaTauriba és szükségünk van ott is egy erős vezérpilótára. A legjobb formáját hozza, de egy testvércsapat első számú pilótájának lenni nagyon más, mint Max Verstappen mellett kettes számúnak lenni egy topcsapatban. De nagyon is figyeljünk a fejlődését és a következő két éven belül eldöntjük, hogy szabadon igazolható lesz-e, vagy a Red Bullnál kap ülést" - mondta a Newstalk ZB-nek adott interjújában Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: