DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Max nem brit, így nehezebb

A Verstappen-Hamilton csatával párhuzamosan a szurkolótáborok is alaposan összecsapnak, és bár a címvédőt is érik kritikák, a holland is épp annyi negativitást kap. Alonso átérzi a helyzetet.

Teljesen természetes módon alapos figyelem irányul Lewis Hamilton és Max Verstappen vb-csatájára. Az elmúlt években ritkán láthattunk ennyire kiélezett küzdelmet, két különböző csapat közt főleg, így az indulatok is intenzívebbek, mint korábban. Azonban a felfokozott érzelmi állapot és a médián keresztül üzengetés könnyen a visszájára fordulhat, mostanra pedig már többen meg is jegyezték, hogy a Red Bull-lal ez történik. Nico Rosberg és Andreas Seidl szerint is Christian Horner nyilatkozatai már túlzóak, de Max Verstappen sajtótájékoztatón történő kiborulása sem vetett éppen jó fényt rá és a csapatra.

Hamilton egykori ellenfele és csapattársa, Fernando Alonso ugyanakkor teljesen átérzi a fiatal holland helyzetét. Szerinte a csapaton kívüli, tágabb környezet, amelyben mozognia kell, nem segíti a lehiggadását és a pszichológiai hadviselés könnyebb kezelését. „Nem brit, szóval mindig nehéz lesz neki. Mindig az az érzésem, hogy ha szorosabbá vagy pikánsabbá válik a világbajnoki küzdelem, akkor ez a sport, a környezet brit” – magyarázta a spanyol, miért gondolja úgy, hogy Verstappen kicsit szembeszélben versenyzik.



Noha hivatalosan – és ha diplomatikusak szeretnének lenni – nem foglalhatnának állást, a kétszeres világbajnok úgy gondolja, a paddock tagjainak mégiscsak húz a szívük ilyenkor valaki felé. „A csapatok britek, az újságírók, tv-stábok nagy része is az Egyesült Királyságból való. Érthető módon előnyben részesítik a srácot a saját országukból, ha versenyképes és győzelemre esélyes” – fogalmazott, nevek említése nélkül.

Alonso felidézte azt is, hogy amikor ő küzdött brit versenyzők ellen, hasonló fogadtatásban részesült a sajtó munkatársai részéről. Ahogy most Verstappent és a Red Bullt érik kritikák a megnyilvánulásaik miatt, úgy anno az ő reakcióit is felnagyították. „Én is így éreztem, és úgy tűnt, én vagyok a Formula-1 rosszfiúja, amikor javarészt brit pilóták ellen csatáztam. Amikor láttam a silverstone-i esetet, vagy amikor látom, hogy Verstappen milyen kérdéseket kap, teljesen átérzem a helyzetét” – mondta a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: