DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Prost: Szükségünk volt erre a győzelemre

A korábbi négyszeres világbajnok úgy véli, Esetban Ocon győzelme a lehető legjobbkor jött az Alpine számára. A franciák legendája szerint a fiatal pilóta ezzel visszavágott a kritikusoknak.

Az Alpine elképesztően sikeres hétvégén van túl, miután francia versenyzőjük megnyerte a fordulatos Magyar Nagydíjat, Fernando Alonso pedig hatalmas segítséget nyújtott számára azzal, hogy sokáig maga mögött tudta tartani a címvédő Lewis Hamiltont. A spanyolok kétszeres világbajnoka a negyedik helyen végzett Sebastian Vettel kizárása után, viszont oroszlánrészt vállalt az istálló győzelmében.

Alain Prost szerint sok dolgot megváltoztathat ez a siker, hiszen a pilótájuk egy újabb szintre lépett ezzel, az Alpine pedig egyre erősebbé válik.

„Ez egy nagyon fontos győzelem az Alpine márka számára, mivel egy nagyon ambiciózus marketing projektről beszélünk.  Nagyon örülök Estebannak, az utóbbi időben nehéz pillanatokat élt át, persze a szerencse nyilvánvalóan szerepet játszott, de az ilyesmit ki kell használni, ő pedig a csapattal együtt pontosan ezt tette. Ez egy időszerű győzelem volt, ráadásul pont a nyári szünet előtt, ami az egész csapatot erősíteni fogja.”─ idézte Prost szavait az F1i.com

Ha valaki, akkor Prost pontosan tudja, hogy Ocon mit élhetett át, annak idején ő is képes volt arra, hogy franciaként egy francia autóval nyerjen futamot, most pedig úgy gondolja, ez a győzelem jó hatással lesz a 24 esztendős versenyző pályafutására.  



„Amikor győztes leszel a Formula-1-ben, egy másik dimenzióba kerülsz. A nyolcadik helyről indult és képes volt innen megnyerni a versenyt. Erre fog gondolni minden rajtjánál és ez egy másik státuszt ad neki a csapaton belül.”

„Estebant sok szerencsétlen kritika érte a három éves szerződésének aláírása után, de ez lecsillapítja a dolgokat. Fernandóval együtt egy dinamikus duó lesznek és idővel egyre jobban ki fogják egészíteni egymást.”

A korábbi F1-es pilóta a bokszutcai munkát is kiemelte, amit az egyik legfontosabb dolognak tart.

„Ha megnézzük a kiállásokat, láthatjuk, hogy soha nem csináltunk még ilyet, nem ez volt az erősségünk. Ez azt jelenti, hogy amikor jól teljesítünk, akkor a csapattagok felélénkítik egymást és mindenki jobb munkát végez. Egy varázslatos nap volt” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: