DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Leclerc: Stroll megmozdulása hihetetlen volt

Charles Leclerc úgy véli, Lance Stroll megmozdulása „irreális”, és „nem igazán egy kis hiba” volt a Magyar Nagydíjon, amely a versenyük végét is jelentő balesetüket okozta az 1-es kanyarban.

Stroll a nedves körülmények között a rajt után nekiment Leclerc Ferrarijának, miután rosszul mérte fel az első kanyar fékezési pontját, így mindkét autó annyira megsérült, hogy kiállni kényszerültek. Az ütközés következtében Leclerc Daniel Ricciardo útjába került, aki megpördült, és olyan karosszériasérüléseket szenvedett, amelyek lelassították a verseny további részében, így mindössze a 11. helyen végzett. Strollt öt helyes rajtbüntetéssel sújtották a következő, belga futamra, mert elkerülhető balesetet okozott. A Ferrari versenyzője nem volt boldog az incidens miatt, szerinte a kanadainak nem volt helye oda beszúrni az autóját. Stroll a verseny után elmondta, megpróbálta elkerülni az ütközést.

„Tudom, hogy néha kis hibák is súlyos következményekkel járhatnak” – fogalmazott Leclerc a Motorsport.com hasábjain. „Azonban úgy gondolom, ezúttal ez nem csak egy kis hiba volt. Nem láttam Lance-t a tükörben, és öt-hat pozícióval hátrébb volt, így elég irreális, hogy bármit is megpróbáljon. De ilyen az élet, megtörténik. Nagyon frusztráló. Elég szerencsétlen voltam a szezon első részében, de arra fogok koncentrálni, hogy a szezon második része jobb legyen.”



Először úgy tűnt Leclerc és Ricciardo a második és a harmadik helyen hagyja el az 1-es kanyart, miután közvetlenül előttük Bottas okozott balesetet, aminek következtében az élmezőny nagyrésze kiesett előttük és az ausztrál is azt hitte, hogy már megúszta a bajt. Arra a kérdésre, hogy úgy érzi-e, hogy a baleset nélkül megnyerhette volna a versenyt, miután Esteban Ocon meglepő győzelmet aratott az Alpine-nal, Leclerc így válaszolt: „A „ha” esetén sok minden lehetséges lett volna” – magyarázta a monacói.

„Az elöl haladó autókat elnézve úgy érzem, a tempónk megvolt, ahhoz, hogy harcba szálljunk a győzelemért. De nyilvánvaló, hogy az első körben történt kisiklással nagyon nehéz megmondani, onnan hova jutottunk volna.”

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto ugyanilyen csalódott volt a baleset miatt, különösen azután, hogy Leclerc elkerülte a Valtteri Bottas, Lando Norris, Max Verstappen és Sergio Perez között kialakult ütközés-sorozatot. „Charles jól rajtolt, óvatos volt, hogy ne sérüljön meg az autó, jó pozícióban volt” – mondta Binotto. „Az első kanyar már majdnem befejeződött, amikor megtörtént a baleset. Azt hiszem, ez tényleg egy buta baleset volt. Nem hiszem, hogy ilyesminek meg kellene történnie, de ez van” – fejezte ki csalódottságát az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: