DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ferrari: Csak mi vigyáztunk a bokszutcában

Senki más nem tartotta tiszteletben a veszélyes kiengedésre vonatkozó szabályokat, így Sainz értékes pozíciókat vesztett a kerékcserénél – ez akkora hátrányt jelentett, hogy a negyedik (Vettel kizárása után harmadik) helynél jobbra nem volt esélye.

A Magyar Nagydíj második körében történt piros zászlós megszakítás idején Carlos Sainz még a negyedik helyen állt – az ekkor vezető Lewis Hamilton, valamint Esteban Ocon és Sebastian Vettel mögött – az újraindítást követően azonban a spanyol visszaesett a hatodik helyre. Nicholas Latifi és Yuki Tsunoda a bokszutcában előzték meg a Ferrarit, mikor a felvezető kör végén 14 autó hajtott be egyszerre kerékcserére, száraz pályás abroncsokért. A riválisok nem voltak körültekintőek a kiengedésnél, mutatott rá Mattia Binotto csapatfőnök.

„Helyes döntés volt a kiállás Carlos esetében, és a csapat nagyszerű kerékcserét végzett, két másodperc alatt” – mondta a Sky Italiának Binotto. „Azután viszont állóhelyzetben maradtunk, mivel nem akartunk veszélyes kiengedést, amivel kapcsolatban egyértelműek a szabályok.”



„Senki sem tartotta tiszteletben ezt az előírást, ezért forgalomba szorultunk, olyan autók mögé, akik a bokszutcában nem nézték, jön-e valaki. Sajnálatos, mert különben más versenye lehetett volna Carlosnak” – mondta a csapatvezető.

A negyedikként célba érő – Vettel kizárása után harmadikként értékelt – Sainz így összegezte a bokszutcában történteket:

„Nem is tudom, mi történt, amikor kiálltunk a slickekért, hirtelen az AlphaTauri és a Williams elém került, holott én voltam előrébb a bokszkiállásnál. Ezáltal az egész első etapban beragadtam mögéjük. Miután sikerült eléjük vágni a stratégiával, nagyon erős versenytempót mutattam. A negyedik pozíció volt a legjobb eredmény a bokszutcai probléma mellett” – mondta Sainz, aki a végén 15 másodperccel maradt le a futamgyőztes Ocontól, de más lehetett volna az eredmény, ha az első etap során tudja tartani a lépést a vezető párossal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: