DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Leclerc csak a középmezőny elejét vette célba

A felejthető 2020-as év után a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon kis híján újból futamot nyert a Ferrarinak Charles Leclerc. Formája meglepő volt, és épp ezért igencsak borúlátó az új hétvége előtt.

A Brit Nagydíj utolsó köreiig biztosnak tűnt, hogy újra hallhatjuk az olasz himnuszt a leintést követően. Lewis Hamilton azonban – akárcsak 2019-ben, Bahreinben – felébresztette Charles Leclerc-t az álomból, és egy gyors előzéssel a második helyre szorította őt. Noha még a második hely is csodaszámba menő tett volt a Ferrari idei teljesítményét látva, sokan megörültek, hogy a maranellóiaknak talán mégis sikerült az előrelépés, és az év hátralévő részében beszállnak a Red Bull – Mercedes párharcba.

Leclerc azonban már akkor vasárnap igyekezett lehűteni a kedélyeket, mondván, minden bizonnyal az volt idén az első és utolsó esélyük egy igazán jó eredményre, pesszimizmusa pedig Magyarországra érkezve sem hagyott alább. A korábbi pozícióját látva elég alacsony célt tűzött ki maga elé. „Nem is tudom. Erős versenyünk lehet, de nem hiszem, hogy azon a szinten leszünk, mint Monacóban. Remélem, hogy legalább a középmezőny elején végezhetünk, mert reálisan nézve ott harcolunk idén” – nyilatkozta a Hungaroringen, utalva arra, hogy a magyar pályához hasonlóan lassú karakterisztikájú Monacóban pole-pozíciót sikerült szereznie.



Ha esetleg jól is szerepelnek itt, az a monacói szerint valószínűleg nem az ő érdeme lesz, mivel ezzel a pályával nincsenek éppen barátságban. „Szóval ez a legfontosabb cél a hétvégére, és eléggé magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy elérhető, ha jó munkát végzünk. Személy szerint nekem ez nem kifejezetten erős pályám, de megpróbálom a legjobbamat nyújtani. Nagyon nehéz, nagyon technikás, nagyon-nagyon finomnak kell lenned rajta. Az én vezetési stílusom elég agresszív, és jobban szenvedek itt, mint bármelyik korábbi csapattársam. Azon leszek, hogy mindent kihozzak ebből a hétvégéből” – hangzottak a monacói optimistább hangvételű szavai.

Ami az előző hétvégi esélyt illeti, azt már elengedte. „Nem reflektálnék rá túlságosan. Az itt és mostra fókuszálok, és ennyi. Igyekeztem elfelejteni, ami történt, mert olyan közel volt a győzelem, és annyira közel a végéhez vesztettem el. De ami pozitívum, hogy a Mercedes tempóját hoztuk, különösen az első etapban, a második így simábban ment, és összességében nagyon jó hétvégénk volt” – emelte ki a legfontosabb tapasztalatokat, ami ha győzelmet nem is hoz, a McLarennel szemben előny lehet a két alakulat konstruktőri harcában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: