DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Tsunoda rájött valamire Silverstone-ban

Az AlphaTauri újonc japán versenyzőjének több gyenge pontja is akadt bemutatkozása óta, de legutóbb, Silverstone-ban végre átkapcsolódott nála valami és ezt a következő futamokon is kamatoztathatja.

A fiatal japán pilóta eddigi egyik leggyengébb pontja a gumikezelés volt, ám éppen a Brit Nagydíjon érzett rá valamire ezzel kapcsolatban, úgyhogy valószínűsíthetjük, amit ő maga is vár, hogy innentől jelentősen jobb teljesítménnyel rukkolhat elő. A nyitófutam viszonylagos sikeres teljesítése után ugyanis rengeteg hibát vétett Yuki Tsunoda, most ezen javítana.

Pierre Gasly és Tsunoda is rengeteget panaszkodtak a silverstone-i időmérő után az autó beállításaira, a sprintkvalifikáció szintén nemigen hozott sok sikert az újonc japánnak. A vasárnapi „főfutamon” azonban szándékosan arra összpontosított leginkább, hogyan tudna jobban vigyázni az abroncsaira.

Tsunoda nagy lépést tett előre a megfelelő gumikezelés tekintetében


„Úgy gondolom, vasárnap kifejezetten jó munkát végeztem a gumikezelés terén. Előtte, Ausztriában túlságosan is óvtam az abroncsaimat, azért is voltam annyira lassú. Silverstone-ban az első etapot nagyon megnyomtam, a másodiknál pedig, a kemény keveréket igen jól sikerült beosztanom, miközben gyors is maradtam. Olyan tapasztalatot gyűjtöttem a gumikezelés terén, amit a jövőben is tudok majd használni” – mondta el véleményét Yuki Tsunoda a Motorsport.com szakoldalon.

„Örültem, hogy sikerült újra pontot szereznem. Az utolsó három-öt körben sokat változott a pozícióm. Összességében a felforgatott menetrend nehézzé tette a hétvégét, egyetlen szabadedzést követően máris beleugrottunk a kvalifikációba, ahol ráadásul rendre forgalomba kerültem, nem tudtam igazán jó kört futni.”

„Amikor szabadon körözhettem, az autó egyensúlya egészen jónak mutatkozott, de amint az előttem haladó turbulens levegőjébe kerültem, sokkal inkább szenvedve tudtam csak haladni. Még sokat kell dolgozni azon, hogy több előzést láthassunk. Az elejétől kezdve igyekeztem a lehető legjobban kezelni az abroncsaimat, ez sikerült és a stratégiánk is kifizetődött” – tette hozzá Tsunoda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: