DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Webber izgalmas hétvégét vár a Hungaroringen

A korábbi F1-es pilóta egy szoros csatára számít a Magyar Nagydíjon, bár a Red Bullt tartja erősebbnek, az ausztrál szerint Hamiltonnak nagyon fekszik ez a pálya, így nem szabad leírni őt.

A Brit Nagydíjon történt első körös ütközés után minden eddiginél izgalmasabbá vált a világbajnoki címért vívott harc Lewis Hamilton és Max Verstappen között. A pontversenyt jelenleg a holland vezeti, most viszont a magyar futam következik a versenynaptárban, melyen eddig alapvetően a Mercedes pilótája dominált. A címvédő nyolc alkalommal tudott győzni hazánkban, így most is komoly esélyekkel vághat neki a hétvégének.

A Red Bull korábbi versenyzője Mark Webber jelenleg televíziós szakértőként dolgozik, a két pilóta csatáját pedig lenyűgözőnek találja eddig.

„Szerintem zseniális, pontosan ezt akarjuk látni. Hosszú idő óta ez volt az egyik legjobb első kör. Bahrein, Imola, Barcelona, mindegyik helyszín nagyszerű kerék a kerék elleni harcot hozott, így mindenki tudta, hogy ez lesz a helyzet. Silverstone-ban a hangulat is rendkívüli volt, 120 ezren voltak ott vasárnap és az egyik legjobb verseny volt, amelyen valaha részt vettem” ─ idézte Webbert a Motorsport.



A kilencszeres futamgyőztes szerint a most következő hétvégén érdekesen alakulhatnak az erőviszonyok, úgy véli, hiába lehet előnyben technikailag a Red Bull, Hamilton kifejezetten szereti ezt a helyszínt.

„Lewis varázslatosan teljesít Budapesten, de Max is nagyon ügyes és a Red Bull jobb lehet azon a pályán. Ugyanakkor Hamilton sokszor nyert már a Hungaroringen gyengébb gépekkel is, most pedig megint a legjobb formáját kell hoznia, mert Verstappen egy igazi gladiátor, de pontosan ezt várjuk tőle, szóval ez egy jó hétvége lesz.”

„Minden egyes verseny fontos innentől kezdve és elkerülhetetlen lesz még néhány összecsapás kettejük között, de ezek boldog napok a sportot tekintve, hiszen a két legjobb küzd meg egymással” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: