DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg: A Mercedes már tudja az irányt

A 2016-os világbajnok úgy véli, nehéz helyzetben van a korábbi csapata, hiszen Bottas és Russell számára is járna egy hely a Mercedesnél. Nico Rosberg szerint a németek már valószínűleg döntöttek.

Egyelőre még mindig nem lehet tudni, hogy pontosan milyen felállással vág neki a 2022-es szezonnak a Mercedes csapata. Az már korábban biztossá vált, hogy Lewis Hamilton meghosszabbította a szerződését, így a hétszeres világbajnok továbbra is az istálló pilótája marad, de kérdéses ki lesz jövőre a csapattársa.

A hírek többsége arról szól, hogy Valtteri Bottas távozik, helyére pedig a Williams fiatal versenyzője, George Russell érkezik majd, de már arról is vannak információk, hol folytathatja a finn pilóta, amennyiben ez a forgatókönyv valósulna meg. Hivatalosan viszont még semmit sem jelentettek be ezzel kapcsolatban.

Ha valaki, akkor Nico Rosberg nagyon jól ismerheti a német csapatot, hiszen 2010 és 2016 között náluk versenyzett, utolsó szezonjában pedig a világbajnoki címet is megszerezte velük. Véleménye szerint mindketten megérdemelnék, hogy a címvédő csapathoz kerüljenek.



„Ez egy nehéz kérdés, mert Bottas jól vezet, és lényegében megérdemelné, hogy ott maradjon. Ugyanakkor ott van George Russell, aki a jövő feltörekvő csillaga és hihetetlenül jól teljesít egy olyan autóval, amelynek alapvetően nem kellene állandóan a kvalifikáció harmadik szakaszában szerepelnie” ─ idézte Rosberget a PlanetF1.

Bár rengeteg hír megjelent arról, hogy Russell szerződtetését már Silverstone-ban bejelenthetik, ez végül nem történt meg. Rosberg viszont úgy látja, a Mercedes már tudja, hogyan fog dönteni.  

„Russell tényleg jól megy, szóval ő is megérdemelné a Mercedes ülését. Ez egy nagyon nehéz döntés, de én nem hiszem, hogy azt sem tudják, milyen irányba akarnak menni. Meglátjuk majd, hogyan döntenek” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: