DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Masi: Nem feszélyeznek a rádióüzenetek

Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi fenntartja álláspontját, miszerint nem zavarja, hogy a csapatok lobbiztak nála saját versenyzőik mellett Max Verstappen és Lewis Hamilton összecsapása után.

A csapatvezetők és sportigazgatók évek óta egy rádiócsatornán keresztül kapcsolatban állnak a versenyirányítással, és lehetőségük van arra, hogy a futam során a versenyigazgatóval beszéljenek az esetlegesen felmerülő problémákról. Idén először válogatott üzeneteket hallgathatunk meg a közvetítésekben, ami lehetővé teszi a csapatok számára, hogy a nagy nyilvánosság előtt is kifejtsék véleményüket. Miután Verstappen és Hamilton a Brit Nagydíj első körében összeütközött egymással, először a Red Bull és a Mercedes sportigazgatóitól, Jonathan Wheatley-től és Ron Meadowstól hallhattunk üzeneteket, majd a csapatfőnökök, Christian Horner és Toto Wolff szintén felvették a kapcsolatot Masival.

A silverstone-i verseny után azonban Masi kifejtette, hogy nincs problémája azzal, ha a csapatok ilyen módon adnak hangot gondolataiknak. „Nincs frusztráció" - mondta. „Nyilvánvalóan ez része annak, amit csinálnak, különböző hullámokban jön, attól függően, hogy miről van szó. Mindenki a saját kis területére vigyáz, amire lehet is számítani. De az én szemszögemből nézve mindenkit egyformán kezelek, megpróbálom egyensúlyba hozni, hogy mit kell tennünk, és bizonyos prioritásokat állítunk fel a saját fejünkben. És ennek megfelelően kell rangsorolnunk. Önmagában az incidens a legfontosabb” – tette hozzá Masi az Autosport.comon.



"Volt néhány alkalom, akár a Mercedesszel, akár a Red Bull-lal korábban, amikor azt mondtam: 'Csak tartsd egy kicsit és visszahívlak', ami korábban történt, és amit valószínűleg nem hallott a közönség, csak azt, amit közvetítettek.”

Masi azt mondja, hogy igyekszik meghallgatni a csapatok által felvetett problémákat, és nem vesz részt semmilyen nyilvános vitában. „Nyilvánvaló, hogy ez egyfajta kommunikációs forma a csapatok számára, hogy felhívják a figyelmünket valamire, vagy kifejtsék a véleményüket. Az én dolgom pedig egyáltalán nem az, hogy belekeveredjek ebbe a vitába, különösen akkor nem, amikor ez az ügy a stewardok előtt van.”

Masi hozzátette, hogy nincs kifogása az üzenetek nyilvános sugárzása ellen, üdvözölve, hogy a nyilvánosság egy új, másik szemszögből láthatja, mi zajlik a színfalak mögött. "A hétvégén észrevettem, hogy több kamera fókuszál a csapatok bokszutcáira, így a nézők és a rajongók más szemszögből is láthatják a versenyhétvége különböző elemeit. Továbbá valószínűleg még a média számára sem rossz, ha más perspektívából látja a kulisszák mögött zajló folyamatokat” – zárta gondolait a versenyigazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: