DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Stroll: A fiam ugyanolyan szinten van, mint Vettel

Bátor kijelentés a csapat tulajdonosától, miszerint Lance Stroll már minden tekintetben képes ugyanolyan remek teljesítményt hozni bármikor, mint a négyszeres világbajnok Vettel. Tényleg így lenne?

Tény, hogy Sebastian Vettel már évek óta nem képes néhány látványosabb villanáson kívül ugyanolyan briliáns teljesítményt hozni az aktuális versenyautójával, mint amit az előző évtized elején mutatott, de az még mindig kicsit erősnek tűnik, hogy a mindig is fizetős pilótaként a mezőnyben helyet foglaló Lance Stroll az élpilóták közé nőtte volna ki magát.

Márpedig az Aston Martin csapatfőnöke, az érintett pilóta édesapja így gondolja. Az eddigi tíz futamon ugyan tizenkét ponttal többet szerzett Vettel, mint csapattársa, ugyanakkor Stroll hatszor előrébb végzett a versenyeken, ahogy legutóbb Nagy-Britanniában is.

A csapatfőnök a nehéz kezdés ellenére elégedett Vettellel


„Úgy gondolom, Lance bámulatosan jó munkát végez, annak ellenére, hogy még mindig csak 22 éves. Az időmérő edzéseket és a dobogós helyezést is figyelembe véve, azt kell mondanom, valószínűleg ugyanarra a szintre képes már, mint Sebastian. Már a legkevésbé sem aggódom amiatt, hogy Lance ne tudná felvenni a versenyt Vettel tempójával” – ecsetelte véleményét az idősebb Stroll a Motorsport.com hasábjain.

„Ahogy telik az idő, Lance egyre több tapasztalatot szerez és egyre jobb teljesítményt nyújt, egyre erősebbé válik a mezőnyben. A legkevésbé sem aggódom, teljesen megállja a helyét, fiatal korához képest.”

„Ugyanakkor Vettelt is csak dicsérni tudom, tudom, hogy igen magas a fizetése, de teljesen megéri a pénzét. Lassan kezdte a szezont, leginkább a tesztelésen tapasztalt problémák miatt, a rendelkezésre álló három napban is alig tudott körözni az autóval és megszokni azt. Azóta viszont egyre jobb munkát végez, rászolgál a magas fizetésére” – tette hozzá a csapattulajdonos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: