DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Furának találta a sprintkvalifikációt Binotto

A Ferrari csapatfőnöke szerint bőven van még javítani való a Brit Nagydíjon kipróbált új kvalifikációs formátumon, a szakember számára pedig időbe fog telni, amíg megszokja a sprintfutamokat.

Különleges volt a Silverstone-ban rendezett versenyhétvége, hiszen itt mutatkozott be a sprintkvalifikáció, amit idén három helyszínen akart kipróbálni a Formula-1. Az új lebonyolításnak köszönhetően mindössze két szabadedzést rendeztek, a megszokott időmérő edzés átkerült péntek estére, szombaton pedig egy 17 körös sprintversenyen döntöttek a vasárnapi rajtsorrendről.

Bár eléggé felforgatták a megszokott menetrendet, mindez nem jött ki rosszul a Ferrari számára, az olasz istálló ugyanis Charles Leclerc révén nagyon közel volt a győzelemhez, de végül meg kellett elégedniük a második hellyel. A csapatfőnök számára kicsit fura volt ez a teszt és nem igazán nyűgözték le őt a látottak. Mattia Binotto úgy véli, főként a parc fermé szabályokon lehetne javítani, hiszen a második szabadedzésen így már csak kisebb módosításokat hajthattak végre az autókon.



„Az új formátum egy kísérlet volt az idén, úgy döntöttünk, hogy három helyszínen fogjuk kipróbálni. Azt hiszem, az első után még korai lenne dönteni ezzel kapcsolatban, kelleni fog egy kis idő, amíg megemésztjük. Vannak dolgok, amiken lehetne javítani, talán érdemes lenne megfontolni, hogy módosítsunk a szombat délelőttön, így kicsit relevánsabb lehetne” ─ idézte Binotto szavait a RaceFans.

Az olasz szakember már korábban is aggodalmát fejezte ki az új rendszerrel kapcsolatban, akkor egy káoszra számított, most azonban úgy gondolja, nem érdemes hosszú távú következtetéseket levonni egy ilyen esemény után.

„Összességében úgy vélem, hogy fontos lesz, milyenek számokat kapunk a televízió és a közönség felől, szóval egyelőre még nem lehet végleges ítéletet mondani. Szerintem meg kell várnunk a következő két ilyen eseményt, hogy jobb képet kaphassunk. A mini futam egy kicsit még fura számomra, de ahogy korábban is mondtam még meg kell emésztenünk a dolgot” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: