DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Amíg Hamilton a Mercedesnél van, Russell nem érkezik”

A szakértő úgy véli, nem fogják Hamilton nyakára hozni a kiemelkedő tehetséggel megáldott fiatal riválist, amíg ő a Mercedesnél versenyez. A múlt hétvégi ünneplése pedig nem volt helyénvaló.

2014 óta először kényszerül a Mercedes istálló egy igazán kőkemény csatározásra bármelyik rivális istállóval. Bár 2017-ben és 2018-ban a Ferrari is időnként borsot tudott törni a német gyári csapat orra alá, összességében abban a két esztendőben is könnyedén söpörte be a világbajnoki címet a gárda és vezérpilótája, Lewis Hamilton is.

Az ezt megelőző években kemény, sokszor ütközésig fajuló rivalizálás volt az Ezüst Nyilak, Nico Rosberg és Lewis Hamilton között. A német visszavonulása után ennek megismétlődését szerette volna megakadályozni a Mercedes és egyértelműen második számú pilótának szerződtették Valtteri Bottast. A finn eleget is tesz legfontosabb feladatának, mindig a lehető legjobban támogatja a versenypályán a brit ászt.

Az elmúlt napokban erősen felmerült egy olyan híresztelés, miszerint George Russell már alá is írt a Mercedeshez a jövő szezonra (Lewis Hamilton hivatalosan is megtette és bejelentette ugyanezt a következő két évre), Valtteri Bottasnak pedig biztosan nem lesz maradása 2022-ben az istállónál.

Van der Garde úgy véli, Hamilton mellé nem fogják odaengedni a Mercedesnél George Russellt


A Ziggo Sport adásában szakértőként tevékenykedő egykori F1-es, Giedo van der Garde viszont teljes mértékben úgy gondolja, ez nem így fog történni, nem fogják a hétszeres világbajnok nyakára hozni az agilis, sikerre vágyó, ifjú honfitársat. „Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy Russell tényleg a Mercedesnél kap ülést jövőre. Ameddig Hamilton ott versenyez, Russell nem fog tudni odamenni. Továbbra is a Williams kötelékében marad” – ismertette véleményét van der Garde.

A csatorna egy másik szakértője, Jack Plooij szerint Hamilton legutóbb csak az eredményhirdetés után tudta meg, hogy Verstappen kórházba került, egy apró félreértés miatt. „Csak az interjúk során hallotta először a kórház szót. Előtte ugyanis abban a hitben volt, hogy a pálya egészségügyi központjában vizsgálják Verstappent és saját lábán távozott az összetört versenyautóból. Normális esetben ez egy jó jel, ez is volt Hamilton fejében, csak később hallotta, hogy kórházba kellett szállítani.”

Robert Doornbos szerint a versenyen a csattanás után mindent a lehető legjobban csinált Hamilton, de az ünneplését visszább foghatta volna. „Sportolóként kiválóan teljesített, ezért csak elismerés illetheti Lewist, nagy hátrányból volt képes behúzni a győzelmet. Ugyanakkor jól tette volna, ha ennél sokkal visszafogottabban ünnepel a végén” – fejtette ki véleményét az egykori holland F1-es versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: