DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Raikkönen ébresztőt fújt: „Csináljunk valamit!”

Már a Brit Nagydíj leintése után a csapatrádióban is elégedetlen volt a 2007-es F1-es világbajnok, aki szerint egyszerűen hiányzik a tempójuk ahhoz, hogy erőből pontot szerezzenek a versenyen.

Kimi Raikkönen két remek rajttal kompenzálta a gyengébb időmérőjét a Brit Nagydíj szombati sprintjén és a vasárnapi versenyen, így sokáig harcban volt azért, hogy a top 10-ben célba érve pontot szerezzen. A hajrában azonban Sergio Perezzel harcolva megforgott az Alfa Romeo pilótája, így végül csupán a 15. helyen futott be. Amikor mérnöke a rádión a futam végén úgy fogalmazott, talán az incidensen múlt a pontszerzés, a hallhatóan frusztrált finn így reagált:

raikkonen-silverstone-dppi-1



„Talán, vagy esetleg gyorssá kell tennünk az autót, ilyen egyszerű. Képtelenség ellenük harcolni. Gyerünk, fel kell ébrednünk és csinálnunk valamit!” – hallhattuk Raikkönentől az F1 szokásos rádiós válogatásában. Később a finn a sajtónak nyilatkozva részletezte is a gondjaikat:

„Valamelyest számítottunk is rá, hogy nem lesz egyszerű versenyünk itt, és végül így is alakult. A rajt után egészen rendben voltunk, de minél tovább mentünk, annál többször néztem a tükrömbe, mint előre. Próbáltunk harcolni, de ez nem volt elég itt. Talán néhány pályán kicsit jobban lehetünk, de mit tehetünk?” – idézi a 2007-es világbajnokot a Motorsport.com szaklap. Xevi Pujolar, az Alfa vezető pályamérnöke is egyetértett a pilótával abban, hogy hiányzik egy kicsi a tempójukból ahhoz, hogy erőből pontot szerezzenek.

Az említett Perez-esetről így nyilatkozott Raikkönen: „A verseny során volt néhány csatánk, és nyilván ők sokkal gyorsabbak voltak. De így is sikerült elég hosszan magam mögött tartanom. A vége felé több kanyaron át egymás mellett voltunk: az előző kanyarban kívül, aztán belül voltam mellette, és nem tudom, talán nem látott, de végül megpördültem, és ennyi az egész. Rendben voltunk, aztán hirtelen bekanyarodott és kiforogtam. De sokkal inkább szeretnék tényleg harcolni azokért a helyekért, a 11-12. pozíció nem igazán segít rajtunk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: