DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Domenicali elégedett a sprintkvalifikációval

A Formula-1 vezérigazgatóját meggyőzték a Brit Nagydíj versenyhétvégéjén látottak, de nem tekinti befejezettnek a munkát. Az olasz szakember szerint van még mit finomítani az új formátumon.

Silverstone-ban mutatkozott be kísérleti jelleggel az új kvalifikációs rendszer, melynek része volt egy szombati sprintverseny, ami a vasárnapi futam rajtrácsát határozta meg, illetőleg a három legjobb pilóta plusz pontokkal is gazdagodott. Ez az első próba volt abból a háromból, amit az idei évre tervezett az F1 vezetősége.

A sprintkvalifikáció sokaknak felkeltette az érdeklődését, ráadásul egy olyan hétvégén mutatták be, amikor rengeteg néző látogathatott ki a helyszínre. Stefano Domenicali az év eleje óta tölti be a vezérigazgatói tisztséget, így jelentős felelősség hárul rá az ilyen tesztek esetében. A korábban csapatfőnökként is tevékenykedő olasz menedzser szerint tisztelni kell a hagyományokat, de közben a fejlődésre is nagy hangsúlyt kell fektetni.



„Nyilvánvalóan tiszteletben tartjuk a Formula-1 korábbi szokásait, de a sportág alapjaihoz hozzátartozik az is, hogy előre tekint és próbál új rajongókat bevonzani. Úgy gondolom, hogy ezúttal a reakciók rendkívüliek voltak. A következő, hogy találkozunk és megtartjuk az első eligazítást az eseményről, majd készülünk Monzára. A mostani részletek olyanok, amelyek a haladást jelentik, ahhoz, hogy valami abszolút tökéleteset csináljunk, szóval beszélni fogunk még erről” ─ idézte Domencialit a PlanetF1.

A vezérigazgató a Brit Nagydíj kapcsán természetesen a kifejezetten magas nézőszámról is említést tett, hiszen a koronavírus árnyékában nem sokszor láthattunk hasonlót mostanában.

„Száznegyvenezer ember volt itt, három nap alatt pedig több mint háromszázezer. A sportág egy varázslatos pillanatot élt át, annak ellenére, hogy milyen időszakban élünk. Reméljük, hogy ugyanezt a lelkesedést láthatjuk majd a következő nagydíj alkalmával is”─ tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: