DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Találunk valahol helyet Valtterinek

Lewis Hamilton és Max Verstappen vasárnapi ütközése akkora port kavart, hogy mindenki el is feledkezett az összes olyan kérdésről, amivel Silverstone-ba érkezett a mezőny. Például a pilótapiacról.

Várva várta az F1 világa, hogy majd hazájában a Mercedes végre bejelenti juniorja, George Russell jövő évi szerződtetését. A nagy hír azonban elmaradt, később, a futam eseményei után pedig már senki sem foglalkozott azzal, hogy mikor és hol dől el a másik ülés sorsa. Annyi biztos, hogy Toto Wolff csak a nyári szünetben szeretne visszatérni erre. Mint az elmúlt napok történéseiből látszik, valószínűleg most amúgy sincs ideje rá.

Akármikor is érkezik végül a döntés, a nagyközönség szinte egységesen Russellt szeretné Hamilton csapattársaként látni, aki a Mercedes kérésére már harmadik éve nevelődik a Williamsnél. A csapat abból a szempontból patthelyzetben van, hogy akárhogy határoznak, valakit el kell engedniük: ha Bottasra esik a választásuk, akkor Russellt valószínűleg elhalássza valaki más, míg ha a brit tehetséget emelik fel a nagycsapatba, akkor a finn kezét kell elengedniük.



Utóbbi forgatókönyv esetén kérdéses, Bottasra mi várna a Formula-1-en belül, kinek az ajtaján kopogtathatna, de Wolff szerint cseppet sem kell aggódni a pilóta jövője miatt. A finn Ilta Sanomatnak beszélt arról, ennyi év szolgálat után nem hagyja magára Bottast. „Valtteri nagyszerű csapattag és remek személyiség is. Ha megtörténne, hogy másnak adunk esélyt, akkor kötelességem, hogy gondoskodjak a jövőjéről, mert megérdemli. A Formula-1 történetének legjobb pilótája mellett volt csapattárs, és nem mindig volt egyszerű tündökölni mellette. De eddig fantasztikus volt” – méltatta versenyzőjét Wolff.

Bottas a hétvégén is csak a dicséretet kaphatta, miután csapatjátékosként segítette Hamiltont, hogy levadászhassa a versenyt vezető Charles Leclerc-t. Az osztrák szerint ez is csak azt bizonyítja, mennyire jó választás egy csapatba a finn, és a futamon nyújtott teljesítményével is elégedett. „Nagyon gyors volt, sima versenyt futott. Lewis mögötte a kemény keveréken egy másik dimenzió volt, viszont Valtteri mögötte a második leggyorsabb volt a pályán, és hozzájárult Lewis győzelméhez.”

Később maga Hamilton is hálálkodott csapattársának. „Nagyon kedves volt tőle, hogy elengedett, így mehettem a futamgyőzelemért. Ez sportemberhez méltó, és nagyra értékelem” – hangzottak a világbajnok elismerő szavai. Akárhol is köt ki jövőre a finn, úgy tűnik, szép ajánlólevelet kap majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: