DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Megkérdeztük Hamiltont: mire számít a Hungaroringen?

Lewis Hamilton a formula.hu-nak elárulta: a Red Bull-Hondát tartja a Magyar Nagydíj fő esélyesének, de reményei szerint a Mercedesnek is lehet érdemi esélye a Hungaroringen.

Csatából háborúvá alakult a Red Bull-Honda és a Mercedes küzdelme azután, hogy Lewis Hamilton és Max Verstappen összeütköztek a Brit Nagydíj első körében. Az eset soha nem látott indulatokat generált, ráadásul ennek a háborúnak a következő ütközete nálunk zajlik majd, hiszen a legközelebbi futamot a jövő hét végén, a Hungaroringen rendezik.

M275881



Hamilton vasárnap nyolcadik alkalommal nyert Silverstone-ban, a múltban Mogyoródon is nyolcszor diadalmaskodott, ráadásul a puskaporosnak ígérkező hangulat mellé extra ízt adhat a magyar futamnak, hogy ez lehet a Mercedes brit klasszisának századik győzelme. Noha a hétszeres vb-első három éve legyőzhetetlen nálunk, annak ellenére is az utóbbi hetekben domináns Red Bull-Hondát tartja esélyesnek, hogy a szigetországi futamon bevetett fejlesztések révén javult a Mercedes teljesítménye.

„A mostani verseny előrelépés volt számunkra, de úgy gondolom, hogy azon a pályán a Red Bullok is gyakran nagyon jók – kezdte a választ Hamilton, amikor a vasárnapi futamot követő hivatalos sajtótájékoztatón a formula.hu arról kérdezte, hogy mire számít a Magyar Nagydíjon. – Nem tudom, de talán több leszorítóerejük van. Annyi biztos, hogy az idei évre kevesebb leszorítóerőt veszítettek az új szabályok és padlólemezek miatt, ezért arra számítok, hogy nagyon, nagyon erősek lesznek ott és nehéz lesz legyőzni őket. Az nem egy olyan pálya, amely bővelkedik előzési lehetőségekben, hacsak nem kovácsolsz stratégiai előnyt, de remélem, hogy mi… Remélem, hogy olyan szoros marad a küzdelem, mint amilyen ezen a hétvégén volt.”

M276355

Hamilton a Spanyol Nagydíj óta először diadalmaskodott, s mivel a közvéleményt erősen megosztó incidens miatt Max Verstappen kiesett, győzelmével életet lehelt egyre halványodó bajnoki esélyeibe is. A brit hátránya 32 egységnyiről 8-ra csökkent a hollandhoz képest. 

„Úgy gondolom, hogy ez a hétvége egy picit jobban emlékeztetett az első négy futam, így bízom abban, hogy folytatódik majd” – fogalmazott a történelmi csúcsot jelentő nyolcadik vb-címért hajtó Hamilton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: