DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc a dobogót veszi célba

A küzdelmes tripla versenyhétvége után úgy tűnik, a Ferrari kezd valamelyest magára találni, legalábbis Charles Leclerc biztosan, akinek eddig jól alakult a hétvégéje. Ki is tűzte a következő célt.

Charles Leclerc a Brit Nagydíj egész eddigi hétvégéjén viszonylag az élmezőnyben foglalt helyet. Pénteken a szabadedzésen és az időmérőn is negyedik lett, a szombati gyakorlást másodikként zárta, míg a sprintfutamon ismét egy negyedik hellyel gazdagodott.

A monacói remek hangulatban van az eddigi teljesítményt látva. Annak külön örül, hogy mennyire közel maradt a sprintversenyen az előtte autózó Valtteri Bottashoz, és sokkal derűlátóbb, mint néhány héttel ezelőtt. „A tempó ma nagyon-nagyon jó volt. Az egész futam alatt Valtteri mögött tudtam maradni, értékelhető távolságban, anélkül, hogy elhúzott volna. Ez pozitív a holnapra nézve” – nyilatkozta Leclerc a szombati nap végén.



Mivel a sprint bizonyos szempontból a vasárnapi show rövidített verziója volt, a Ferrari-pilótának a látottak alapján konkrét céljai vannak a „főfutamra”. „Megyek a pódiumért. De ha nem döntjük el a rajtnál, utána elég nehéz lesz előzni. Szóval mindenképpen megpróbáljuk a startnál megszerezni azt a pozíciót, anélkül, hogy túl sok kockázatot vállalnánk. Elvégre nem a Mercedesszel és a Red Bull-lal versenyzünk idén. De ha ott lesz a lehetőség, élni fogok vele.”

Leclerc-nek talán adhat némi reményt múltbéli eredményessége is a silverstone-i aszfalton. Tavaly az itt rendezett 70. Évfordulós Nagydíjon szintén a negyedik helyet csípte el, míg a Brit Nagydíjon felállhatott a dobogó legalsó fokára. Jó formájára a Ferrari-McLaren konstruktőri harc miatt szükség is lesz, hiszen most a wokingiaknál a 19 pontos előny. Lando Norris és Daniel Ricciardo közvetlenül Leclerc mögül indulnak majd, így már az elején várható a két istálló újabb összecsapása.

Ami az oly sokat emlegetett formátumot illeti, a monacóinak sincsenek komolyabb ellenérzései, de nem is a sprintfutam létjogosultsága a központi kérdés számára. „Annak ellenére, hogy elég magányos verseny volt, élveztem. Az, hogy így nyomhattuk 17 körön át, egy kicsit más érzés. Nagyon tetszett, és nagyon várom a holnapot. Semmi okot nem látok arra, hogy miért szenvednénk, esetleg a körülmények változása közbeszólhat, de minden rendben lesz. Ha változik is valami, akkor úgyis mindenkinek változik. Remélhetőleg megtartjuk ezt a tempót holnap is” – összegezte gondolatait Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: