DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Anderson: Csalódtam a versenyben

A Jordan egykori tervezőjének, Gary Andersonnak nem nyerte el a tetszését a Brit Nagydíj első körében történt incidens. A szakember szerint rossz irányba halad a sportág az ilyen esetekkel.

Nagy port kavart a Verstappen és Hamilton közötti ütközés a Silverstone-ban rendezett futam első körében. A Mercedes pilótája az esetet mondhatni megúszta egy időbüntetéssel, főként, hogy ezzel együtt is képes volt megnyerni a versenyt. Riválisa már nem járt ilyen jól, miután hatalmas becsapódást szenvedett el a Copse kanyar bukóterében.

Ha valaki, akkor Gary Anderson mindenképpen elmondhatja magáról, hogy sok nagy párharcot megélt és látott már a múltban, melyek hasonló kimenetelűek voltak. Korábban már David Coulthard is egy korszakos csatának titulálta a történteket, melyeket szerinte sokszor láttunk már korábban. A Jordan egykori tervezője is hasonlóan vélekedett erről, ám ő némileg nyersebben fogalmazott.

„Elég idős vagyok már ahhoz, hogy emlékezzek arra, amikor Ayrton Senna és Alain Prost között úgy dőlt el a bajnokság, hogy kilökték egymást a pályáról. Michael Schumachernek is volt egy olyan korszaka, amikor Damon Hill és Jacques Villeneuve ellen is az ilyen esetek befolyásolták a bajnokságot. Újra ezt akarjuk?” – idézte Andersont a The-Race.



A szakember úgy gondolta, a címvédő nagyszerű harcot vívott riválisával szemben, ugyanakkor nem tartja jónak a jelenlegi szabályrendszert, ha egy ilyen vétségért csak időbüntetést osztanak a felügyelők.

„Hamilton vezetésével semmi gond nem volt, de az, hogy hibásnak ítélték, mert kilökött egy másik versenyzőt a pályáról és ezért csak egy időbüntetést kapott az mindössze annyit jelent, hogy a jelenlegi büntetési rendszer nem megfelelő. Remélhetőleg Max rendben van, úgy tűnt, hogy az ütközés megmaradt benne, de a legjobb orvosi ellátást fogja kapni. Továbbra is nyolc pont az előnye a bajnokságban, szóval még nincs minden veszve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: