DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Leclerc: Nonszensz a rólam szóló szóbeszéd

Az olasz sajtó megpendítette, hogy a monacói pilóta menedzsmentje a Red Bull felé tapogatózik. A versenyző cáfol, szó sincs arról, hogy elégedetlen lenne a Ferrarinál.

Charles Leclerc még két éve – első ferraris szezonja végén – hosszabbította meg szerződését az olasz istállóval egészen 2024 végéig. A párosítás garanciának tűnt a sikerre a 2019-es két futamgyőzelem után, azóta viszont Leclerc és a csapat esélytelenek az első helyre, még ha az idei szezon javulás is a harmatos 2020-ashoz képest.

Az olasz sajtóban azonban arról számoltak be, hogy a dobogót utoljára tavalyi Brit Nagydíjon szerző Leclerc türelme a Ferrari felé fogytán van, ezért menedzsmentje megkezdte a tapogatózást a Red Bull irányába, ahol van kiadó ülés 2022-re, hiszen Sergio Perez szerződése csak erre az évre szól. „Talán már meg is történt a kontakt a Red Bull-lal, hogy kiderítsék, Helmut Marko valóban igazi álomcsapatot akar-e építeni” – írta a Motorsport.com olasz verziója. Erre a hírre reagált tagadással Leclerc.



„A szóbeszéd a feltételezett elégedetlenségemről teljesen nonszensz. Nyugodt vagyok Maranellóban, Carlos Sainzcal pedig jól együtt tudunk működni. Ennek köszönhetően jobban tudunk dolgozni és maximálisan tudunk koncentrálni a projektre, amelyben szilárdan hiszek” – idézi a monacóit az Italy24 News.

„Az utóbbi időben sikerült megtalálni a helyes utat, és sokat előrelépni az előző szezonhoz képest. Extrémen bízom a csapatban, és jelenleg boldog vagyok a dolgok alakulásával. Az általunk kjelölt cél az, hogy ugyanakkora örömet okozzunk az olaszoknak, mint a labdarúgó Európa-bajnokság megnyerése” – árulta el a Ferrari ambiciózus célját Leclerc, akinek Silverstone-ban is jó hétvégéje van, a negyedik rajtpozícióból kezdheti a sprintfutamot.

Egy másik, spanyol Marcától származó sajtóhír éppen arról szól, hogy Perez és a Red Bull gyakorlatilag megegyeztek 2022-ről, bejelentés csak azért nem történt még, mert a csapat egyéves kontraktust szorgalmaz, a versenyző viszont több szezonra hosszabbítana.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: