DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hivatalos: Leclerc 2024-ig hosszabbított

Röviddel a sajtóhír után megérkezett a Ferrari hivatalos megerősítése is. Charles Leclerc a Formula-1-ben szokatlanul hosszú időre, öt évre kötelezte el magát a csapat mellett.

A Ferrari közleménye is megerősítette az olasz sajtóban olvasható hírt: Charles Leclerc szerződést hosszabbított a csapattal a 2024-es szezon végéig a Ferrarival. Ezzel ő vált az első élpilótává, aki 2021-re, a szabályváltozások évére csapatot választott.

„Nagy örömmel tölt el, hogy a Scuderia Ferrarival maradok. Az elmúlt szezon, amely során a Formula-1 legillusztrisabb csapatánál vezethettem, álom volt számomra. Alig várom, hogy még jobban elmélyüljön kapcsolatom a csapattal az intenzív és izgalmas 2019-es év után. Kíváncsi vagyok, mit tartogat a jövő, és alig várom, hogy a következő szezon elkezdődjön” – kommentálta a bejelentést Leclerc, aki 2016 óta a Ferrari-család tagja, akkor választották be az istálló versenyzői akadémiájába.



Mattia Binotto csapatfőnök is kommentálta a bejelentést – elmondása szerint nem is volt kérdés, a csapat hosszabbítani akar a szezon során két győzelmet szerző pilótával:

„Minden egyes idei futammal egyre inkább magától értetődő lett, hogy ki akarjuk bővíteni szerződésünket Charles-lal, a döntés értelmében pedig velünk lesz a következő öt szezonban. Ez demonstrálja, hogy Charles-nak és a Scuderiának szilárd jövője van együtt. Charles 2016 óta része családunknak, az eredményekre pedig, melyeket akadémiánkkal érünk el, több mint büszkék vagyunk. Ennélfogva nagy örömmel tölt el minket a bejelentés, hogy még sok évig velünk lesz. Biztos vagyok benne, hogy közösen sok új oldalt írunk az Ágaskodó Ló történetébe” – olvasható a közleményben Binotto nyilatkozata.

Az olasz Corriere Della Sera lap szerint az új egyezség nem kevesebb, mint évi 9 millió eurót hoz a pilótának, ami óriási összeg, ám még mindig eltörpül Vettel évi körülbelül 45 milliós fizetése mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: