DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Három ügyben is berendelték a stewardok Sainzt

A spanyol Russell-lel ütközött, veszélyesen tért vissza a pályára, ráadásul a szabadedzésen szabálytalan próbarajtja is volt. Ő maga az első esetről nyilatkozott: példát statuálna a brit ellenféllel.

Nem túlzottan jellemző a Formula-1-ben, ami Carlos Sainzcal történt a Brit Nagydíj szombati napján: a sprintkvalifikációt 11. helyen záró Ferrari-versenyzőt helyi idő szerint 17:50-kor, 18:00-kor és 18:10-kor is meghallgatásra hívták a versenyfelügyelők.

Az első meghallgatás a George Russell-lel első körben történt ütközésre vonatkozik. Russell blokkolta kerekeit, így kitolta a pályáról a spanyolt, akinek az utolsó helyről kellett visszazárkóznia. Az ütközés világosan Russell hibája volt, így ebben az ügyben Sainz csak kárvallottként szerepel.

Aggódhat viszont a második ügy miatt, amely a kavicságyból való, veszélyes módon történt visszatérésére vonatkozik. Három autónak – Pierre Gasly, Lance Stroll és Kimi Raikkönen – is hirtelen manőverrel kellett kitérnie a Ferrari miatt.



Az utolsó meghallgatás egy próbarajtra vonatkozik, amely során Sainz nem követte a versenyigazgatói instrukciókat. Ez a kora délutáni második szabadedzésen történt, és szintén büntetéssel járhat. Szabálytalan próbajt miatt két másik pilótát is behívtak: Sebastian Vettelt és Nyikita Mazepint.

„Nem bánnám, ha egy kisebb büntetést kapna, mert úgy vélem, megérdemlem, hogy előle induljak, és nem lenne igazságos, ha ő kezdene kedvezőbb helyről, miután egyértelmű hibát követett el” – idézi a The Race Sainzt a Russell-lel történt incidens kapcsán. „Megtörténik az ilyen valamennyiünkkel, megesett velem is a múltban, de úgy vélem, el kell fogadni az ilyen hiba következményeit. Alapesetben a stewardok az első körben mondhatni szemet hunynak a verseny későbbi részéhez képest, de szerintem ez a hiba túl nyilvánvaló volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: