DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell: Holnap még nehezebb napom lesz

Nagyszerű eredménnyel zárta az F1 első sprintfutamát George Russell, aki egy Alpine-t és egy Ferrarit maga mögött tartva a kilencedik pozíciót szerezte meg. Tudja, holnap nagy feladat vár rá.

Hazai közönség előtt autózva csak úgy szárnyal George Russell, aki a nagyszerű pénteki szereplését követően a Brit Nagydíj sprintkvalifikációján is remekelt. A nyolcadik helyről rajtolva mindössze egyetlen pozíciót veszített a nála gyorsabb autók között, így a vasárnapi futamot a kilencedik rajtkockából várja.

E6gljVjXoAknJ8X



„Ezzel elégedettnek kell lennünk” – fogalmazott a mai leintést követően a Ziggo Sportnak nyilatkozva. „Padlógázos futam volt az első körtől a végéig. Holnap nem lesz ennyire könnyű dolgom, mert most csak 17 kört mentünk, és a gumikkal nagyon a határra kerültünk. Esteban Ocon szupergyors volt, mindig DRS-távolságon belül követett. Carlos Sainz még nála is gyorsabb volt, ő pedig végig Ocon mögött mozgott DRS-en belül” – említette fel a két pilótát, akik hosszasan árnyékként követték őt.

Ekkor a Ziggo Sport munkatársa emlékeztette a pilótát, hogy ő mindig is erre vágyott, hogy ezekkel a srácokkal küzdhessen egy szinten. „Tényleg ezt akartam, de jó lenne kicsit több tempó, hogy kicsit könnyebb legyen a dolgom. A lehető leggyorsabban vezetek, de holnap támadnom kell, ha előttük akarok maradni” – tette hozzá a pilóta, aki elárulta: Silverstone és a kilátogató szurkolók lenyűgözték őt, az ilyen élményeket már nagyon hiányolta az F1-ből.

Russell és Sainz a futam egy pontján összeütközött egymással, ezt az esetet a felügyelők a cikk írása közben még vizsgálták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: