DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Ricciardót elvarázsolta Senna autója

Sűrű hetet tudhat maga mögött Daniel Ricciardo, aki amellett, hogy csütörtökön megcsodálhatta a 2022-es F1-esek prototípusát, előző hétvégén Ayrton Senna 1990-es világbajnok autóját is kipróbálhatta.

Az ezt megelőző hétvégén rendezték Goodwoodban a Sebességfesztivált, ahol Daniel Ricciardónak nem mindennapi élményben lehetett része, hiszen a már jól megszokott hegyi felfutón az a megtiszteltetés érte, hogy Ayrton Senna MP4/5B McLarenjét vezethette, amivel a brazil 1990-ben világbajnok lett.

Azt követően, hogy egy kósza mikrofon éppen felvette, ahogyan a 2022-es autó prototípusának csütörtöki bemutatóján a „sz*r” szó hagyja el a száját, Ayrton Senna versenygépéről már egészen más szájízzel nyilatkozott az ausztrál.

 



„Elég király élmény volt. Ez egyike volt azoknak a bizonyos csípjetek meg élményeknek! Egy ponton azt vettem észre, hogy takarítom az autót. Gyermekkoromban minden vágyam volt, hogy valami módon közel kerüljek hozzá, megérintsem, takarítsam vagy beleülhessek” – mondta Ricciardo a Speedcafe oldalának.

„Ott lehettem és természetesen élveztem, hogy ennek az egésznek a részese vagyok és vezethetem ezt az autót. Teljesen szürreális! Sokszor teljesen magába szippant a versengés ebben a sportban, de mind tudtuk, hogy ez az a nap, amire szívesen emlékszünk majd vissza, ha egyszer eljön az ideje. Egyszerűen megéltük a pillanatot és nagyon menő volt az egész!”

A V10-es Honda-motorral hajtott McLarennel abban a szezonban Gerhard Berger volt Ayrton Senna csapattársa, és 11 pontos előnnyel nyerték meg a konstruktőri bajnokságot. Maga az autó az 1989-es gépnek volt a továbbfejlesztett változata, amellyel Alain Prost szintén megnyerte a világbajnokságot, mielőtt a Ferrarihoz távozott volna. A két szezon alatt összesen 27 pole-pozíciót szereztek a mclarenesek és 32 versenyen 263 pontot gyűjtöttek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: