DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Szorosabb a vb-harc, mint azt a pontok mutatják

Bár azt elismeri a Red Bull F1-es világbajnoki éllovasa, hogy Spielbergben előnyben voltak riválisukhoz képest, a holland szerint jönnek még olyan pályák, ahol a Mercedes visszavághat.

A 2021-es Formula-1-es szezon feléhez közeledve Max Verstappen és a Red Bull is komolyabb előnyre tett szert a világbajnoki tabellákon: a holland 32 ponttal vezet Lewis Hamilton, a csapat pedig 44 egységgel a Mercedes előtt. Az utóbbi hetekben egyértelműen az energiaitalosoknak jött ki jobban a lépés, Verstappen viszont a hétvégi Brit Nagydíj előtt állítja, hogy korántsem lefutott még az idei vb-harc:

verstappen-spielberg-trofea-1



„Nagyon jól kezdtük a szezont, és természetesen nagyon örülök ennek, de továbbra is nyomnunk kell” – idézi a 23 éves pilótát a Crash.net szaklap. „Nem gondolhatunk az eddig elért eredményekre. Rendkívül szoros lesz a csata és komoly kihívást fog jelenteni az idény hátralévő részére, de pontosan ez teszi mindezt izgalmassá.”

„Egyértelmű, hogy Ausztriában előrébb voltunk és remekül működött ott az autónk, Franciaországban viszont csak néhány körrel a vége előtt nyertünk, szóval a világbajnokság nagyon is szoros, talán még szorosabb is, mint azt a pontok mutatják. Jön még néhány kemény pálya, ahol a Mercedesnek talán előnye lesz velünk szemben, de nagyszerű csapatunk van, és igyekszünk mindent megtenni, hogy elöl maradjunk.”

Verstappent természetesen a szombaton debütáló sprintkvalifikációról is kérdezték, a Red Bull-os azonban nem akart előzetesen véleményt formálni az újítással kapcsolatban: „Nyitott vagyok a sprintfutamok kipróbálására, és eléggé tetszik, hogy valamelyest kevesebb edzésidőnk lesz az időmérő előtt, de várjuk ki, mi lesz, nagyon nehéz bármit is mondani erről, mielőtt a hétvégén kipróbálnánk. Minden versenyen vállalunk kockázatot, de csak kontrollált mennyiségűt, főleg akkor, ha a vb-címért harcolunk, de ez az egy futam nem fogja meghatározni a végeredményt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: