DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A jövő év miatt ostromolták Schumachert, de állta a sarat

Haas vagy Alfa Romeo? – ez a kérdés foglalkoztatja most az F1-es sajtót Mick Schumacher kapcsán. Az újságírók lecsaptak egy idevágó Steiner-megszólalásra, a fiatal német azonban csak a nyári szünetben hajlandó foglalkozni a témával.

A Brit Nagydíjat megelőzően a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner tett rá súlyos célzást, hogy Mick Schumacher – Nyikita Mazepinnel együtt – a 2022-es szezonban is az istálló versenyzője lesz, ellentétben azokkal a spekulációkkal, melyek szerint a német második évében az Alfa Romeóra válthat.

„Ezek csak pletykák. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy változatlan pilótapárossal indulunk jövőre. Pár részletet még egyértelműsíteni kell, de minden más tiszta, így nem fog már sokáig tartani” – mondta Steiner az RTL-nek. „Fontos Mick számára, hogy ugyanabban a csapatban maradjon, és meglegyen számára az állandóság. Ráadásul jobb autónk lesz, bár hogy mennyivel, azt még nem tudnám megmondani. De jelenleg semmi sem szól az ellen, hogy ne legyen olyan jó, vagy akár még jobb, mint az Alfa Romeo.”



A hivatalos FIA-sajtótájékoztatón, amely a Formula.hu jelenlétében zajlott, az újságírók megostromolták Schumachert Steiner kijelentésével. „Örülsz, hogy megoldódott a jövőd és hogy Nyikita mellett versenyezhetsz jövőre is?” – fogalmazta meg az egyik kérdező riporter. A 22 éves német azonban diplomatikus választ adott.

„Ő azt mondta, hogy ’úgy tűnik’, nem azt, hogy alá lett írva bármi is. Én jelen pillanatban ide, erre a versenyre összpontosítok. Hamarosan jön a nyári szünet, és majd akkor foglalkozom ezzel a kérdéssel” – vágta ki magát Schumacher.

Ennek ellenére nem szabadult a témától, a sajtótájékoztató végén kapott még egy nyakatekert kérdést, amely arra vonatkozott, az évet úgy kezdte-e meg, hogy ez lesz egyedüli szezonja a csapattal.

„Úgy jöttem ide, hogy a legfontosabb az együttes munka lesz, és nem számít az időtartam. Ez az első évem a Formula-1-ben, egy valóra váló álom, egyúttal nekem ilyen a munkamorálom. Azt vallom, hogy meg kell ismerni mindenkit és hatékonyan kell együtt dolgozni. Ha tudtam volna, hogy csak egy évet töltök a csapatnál, akkor is ugyanígy állnék hozzá” – állta a sarat Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: