DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Nem tudom összehasonlítani Perezt Ricciardóval

A Red Bull-os Max Verstappen nem tudná megmondani pontosan, hol is helyezkedik el Sergio Perez eddigi csapattársai között a rangsorban, akikről szintén ejtett néhány szót a holland.

Sergio Perez Max Verstappen hetedik csapattársa a vb-aspiráns versenyző eddigi F1-es karrierjében, eddig pedig nem igazán okozott gondot a hollandnak felülkerekednie épp aktuális márkatársán. Nincs ez másképp idén sem, de Perez érezhetően hozott némi pluszt a Red Bullhoz az elmúlt évekhez viszonyítva.

Christian Horner is mondta már korábban, mi az a tény, ami miatt Perez mellett döntöttek és mi olyat tud nyújtani a mexikói, amire elődei nem voltak képesek. Most Max Verstappen beszélt a Sky Sports-nak jelenlegi és korábbi csapattársairól egyaránt.



„Nem tudnám őt összehasonlítani Daniellel” – kezdte Verstappen. „Ő egy nagyszerű pilóta, de még tapasztalatlanul, fiatal fejjel versenyeztem azokban az időkben, mikor ő volt a csapattársam, így azért elég nehéz lenne párhuzamot vonni közöttük.”

„A kapcsolatom Perezzel kiváló és a csapat is profitál ebből, elképesztő eredményeket szállítunk. Vezetjük a világbajnoki pontversenyt és remélem, ez az év hátralévő részében így is marad” – fogalmazott a holland, aki ezt követően korábbi csapattársairól is szót ejtett.

"Pierre-rel és Alex-szel is jóban voltam, ők is nagyszerű versenyzők. Gasly kimagaslóan teljesít az AlphaTaurinál és hihetetlenül meggyőző dolgokra képes azzal az autóval. Az a tény, hogy folyton az ötödik-hatodik helyekre kvalifikálja az AlphaTaurit és 2020-ban még futamot is tudott nyerni, nagyszerű. Örülök, hogy ilyen jól megy neki!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: