DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Wolff: Nem élmény, de tapasztalat a vb-harc

A hibrid éra kezdete óta nem akadt egyetlen másik konstruktőr sem, aki megszorongatta volna a Mercedest, így a csapat degeszre nyerte magát. Idén azonban mintha megtalálták volna rájuk az ellenszert.

Miután a Milton Keynes-i alakulat immár 44 pontos differenciát tudhat magáénak a Mercedes előtt, és Max Verstappen is több mint egy futamgyőzelemnyivel vezeti az egyéni bajnokságot, az Ezüst Nyilak kénytelenek voltak beismerni, hogy nem tetszik az, amit látnak.

Bár kezdetben, még a szezon elején azt kommunikálták, hogy kifejezetten élvezik a kialakult új erősorrendet, Toto Wolff legutóbb már árnyaltabban nyilatkozott. „A csapat gondolkodásmódja remek. Az értékeink egyfajta immunrendszerként funkcionálnak. Ez azt jelenti, hogy akkor kell teljesítened, amikor rosszra fordulnak a dolgok, és a sorozatban megnyert hét világbajnoki címmel a zsebünkben most kifejezetten kemény csatát kell vívnunk. Jelen állás szerint pedig minden ellenünk szól” – beszélt az osztrák a csapat helyzetéről.



Igaz, hogy a Mercedesen belüli hangulat talán nem hasonlít a Red Bulléra, Wolff szerint azonban a gárda így is őrzi pozitív szemléletét. „Az élvezetes nem a megfelelő szó. Inkább új tapasztalat, ami hosszú távon erősebbé tesz majd bennünket. Minden nap egy új lehetőség a tanulásra, és minden egyes nap megerősít. Még akkor is, ha egymást követik a nehéz hétvégék. Ha az elmúlt éveket nézzük, mindez szükségszerű volt” – hangzott a motivációs előadásba is beillő nyilatkozat.

A nyolcadik világbajnoki címéért küzdő Hamiltonról köztudott, hogy nem adja fel, újabb, osztrák veresége után is igyekezett ennek hangot adni. A Mercedesre pedig átragad pilótája hozzáállása. „Az elmúlt években megpróbáltunk két lábbal a földön maradni, és nem elszállni magunktól a teljesítményünk miatt. Most kicsit az ellenkezőjére van szükség. Nem fogjuk feladni a szezon ezen pontján. Nem fogjuk feladni semmikor máskor, hacsak a matematikai esélyt el nem veszítjük. Inkább optimistának kell lennünk, mint borúlátónak, ahogy azt a múltban tettük” – hangsúlyozta Wolff.

A soron következő Brit Nagydíjon mindenesetre sok múlhat majd. A Mercedes hivatalosan erre a hétvégére tervezi az utolsó idei fejlesztési csomagját. Bár kérdés, hogy a szezon közepén, 13-14 versennyel a vége előtt ez mennyire helyes döntés, Wolff nyugodt, és izgalmasnak nevezte mindazt a módosítást, amit az autón végeztek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: