DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Schumacher: Az Alfa Romeo nem jó választás

Egyre több helyen pletykálnak arról, hogy Mick Schumacher csapatot válthat a következő szezonra, Ralf Schumacher viszont úgy véli, ez nem lenne túl jó döntés jelenleg.

Nincs egyszerű szezonja a Haas istállójának, miután az amerikai csapat egy újonc párossal indult a 2021-es évben, az autó teljesítménye pedig elég gyenge, így legtöbbször csak a mezőny végén találhatjuk meg Nyikita Mazepin és Mick Schumacher nevét. A tavalyi F2-es bajnok Bakuban érte el idei legjobb eredményét, amikor a 13. pozícióban végzett, ám ez betudható annak is, hogy a mezőny leggyengébb csapatában versenyez.

Ennek ellenére voltak, akik megdicsérték, Gerhard Berger például ígéretes jövőt jósolt számára, sőt egyes hangok szerint az Alfa Romeo is igényt tartana a szolgálataira, amennyiben Kimi Raikkönen visszavonulna az idei év végén. Bár mindez jól hangzik, nem mindenki ért egyet azzal, hogy érdemes lenne elhagynia a jelenlegi csapatát.   

Mick nagybátyja, Ralf Schumacher is ebbe a csoportba tartozik, a korábbi F1-es pilóta úgy véli, a német versenyző pályafutása még nagyon korai szakaszban van ahhoz, hogy a csapatváltáson kellene gondolkodnia.



„Nemrég pletykáltak Mick jövőjéről és az Alfa Romeóval hozták összefüggésbe. Én csak találgatni tudok, nincs róla semmi információm, de vajon mi értelme lenne a váltásnak? Ha egy abszolút topcsapathoz kerülhetne, az nagyszerű lehetőség lenne, a Haasnál viszont még sokat tanulhatna, bármit is tett eddig vagy fog a jövőben” – idézte a PlanetF1 a korábbi hatszoros futamgyőztest.

Schumacher leginkább azzal érvelt, hogy egy kevés tapasztalattal rendelkező versenyzőnek sok időre lehet szüksége, mire teljesen megszokja az új közeget, így talán jobb lenne biztosra menni.

„Amennyiben a Haas továbbfejlődik és az új autóval előrébb tudnak lépni, akkor több értelme lenne Micknek egy újabb évet eltöltenie ott. Nem szabad elfelejteni, hogy egy fiatal pilótának, akár hat hónap is kellhet ahhoz, hogy beilleszkedjen egy új csapatba és a lehető legtöbbet hozza ki belőle. Nem vagyok biztos benne, hogy az Alfa Romeo lenne a jobb választás, a Ferrarival való munka fontos ugyan, de az úgy tűnik, jól működik még a jelenlegi csapatánál is.” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: