DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Berger: Schumacher már most bizonyított

A Ferrari korábbi pilótája szerint Mick Schumacher néhány verseny alatt megmutatta, ki a Haas vezérpilótája, emellett hozza a tőle elvárhatót, így nagy jövő áll előtte.

Mick Schumacher csapattársával, Nyikita Mazepinnel együtt idén debütált a Formula-1 mezőnyében, ahol a Haas autójával egyelőre messze áll attól, hogy nagy eredményeket érjen el. Kettejük közül azonban ő nyújt ígéretesebb teljesítményt, hiszen az oroszhoz képest rendre jobb eredményeket ér el, és összességében kevesebb hibát is vét. Gerhard Berger emellett több olyan apró, de lényeges tulajdonságát is kiemelte a német pilótának, ami miatt ígéretes jövőt jósol számára.

schumacher-2021-portre1



 „Pontosan azt hozza, ami egy ilyen helyzetben elvárható tőle: legyőzi a csapattársát, tiszta versenyeket teljesít, kevés hibát vét. Az is látszik, hogy jól olvassa a versenyeket. Tipikus Schumacher. Gyorsan tanul, mindent magába szív. Mindössze egy néhány futam után megmutatta, hogy ő az elsőszámú a Haasnál. Ez sikernek számít, ezért hiszek benne” – idézte a Ferrari egykori pilótáját a PlanetF1.

Hogy Schumacher számára mikor jöhet el az előrelépéssel kecsegtető csapatváltás, az egyelőre kérdéses. Mivel a Ferrari egyengeti útját, így az Alfa Romeo szóba jöhet számára, ahol év végén Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi szerződése is lejár. A fiatal német azonban egyelőre nem gondolkodik ezen a kérdésen. „A jelenben élek, a következő évről nem sokat gondolkodtam. Meglátjuk, majd mi történik. Biztos vagyok benne, hogy értesülni fognak a fejleményekről” – reagált a felvetésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: