DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Gasly mentálisan nem bírta

A 2016-os F1-es világbajnok szerint a Red Bull nem tudhatja, hogy az AlphaTaurinál remeklő francia pilóta képes lenne-e hasonlóra Max Verstappen árnyékában - egyszer már az derült ki, hogy nem.

Szenzációs formában van most már hosszú ideje Pierre Gasly, de a Red Bull valószínűleg már lemondott róla - azt hangoztatják, hogy rá az AlphaTaurinál van szükség, mert ott tud húzóember lenni. A francia pilóta így egyelőre nem kap második esélyt egy topcsapatnál - Nico Rosberg szerint ebben benne van az is, hogy Max Verstappen volt a csapattársa.

00121018_015



"Mentálisan egészen más helyzetben van most Gasly, mivel már nem Max Verstappen ül a másik ugyanolyan autóban. Talán akkoriban ez volt a probléma, mentálisan nem tudott megbirkózni azzal, hogy ilyen erős volt a csapattársa. Egyúttal ez a probléma a Red Bull számára is: oké, most az AlphaTaurinál remekül teljesít, de nem tudhatják, hogy a Red Bullnál is képes lenne-e erre" - mondta Rosberg a témáról a Motorsport-Totalnak.

"Gasly nagyon jó viszonyítási pont a Red Bull fiataljai számára, akik most jönnek az F1-be. Tsunodának is adott egy kis ébresztőt. Viszont eljön majd az idő, amikor feljebb akar lépni a Red Bullhoz" - tette hozzá egy másik exversenyző, Paul di Resta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: