DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLarennél csalódottak Ricciardo miatt

Miközben Lando Norris egyszerűen szárnyal az idén már Mercedes-erőforrással futó McLarennel, a csapathoz újonnan érkező Daniel Ricciardo formája csalódást keltő Andreas Seidl szerint.

Daniel Ricciardo már ötödik csapatát fogyasztja a száguldó cirkuszban, miután a HRT-vel debütáló ausztrál később megmászta a kötelező ranglétrát a Red Bull berkein belül, majd a Renault-tól idén a McLarenhez igazolt.

Egyelőre azonban nem találja a tempót a hétszeres futamgyőztes pilóta, s egyelőre Lando Norris tündöklése mellett inkább csak szárnysegéd benyomását kelti a wokingiaknál. A McLaren idén begyűjtött 141 pontjából 101-et a fiatal brit szerzett, akit alaposan meg is dicsért csapatfőnöke, Andreas Seidl.



„Már a tavalyi szezon végén világos volt számunkra, hogy benne bízhatunk” – nyilatkozta a 21 éves tehetségről Seidl az RTL-nek, akivel májusban többéves szerződést kötött a McLaren. „Ő is jól érzi magát nálunk, boldog, így egyszerű és logikus döntés volt már jó előre pontot tenni ennek a hosszabbításnak a végére.”

Ugyanekkor Daniel Ricciardo teljesítménye már hagy kívánnivalót maga után, hiszen már minden csapatot váltó versenyző, így Perez, Sainz vagy éppen Vettel is megvillant már legalább egyszer új autójával, de a 32 esztendős ausztrálnak tovább tart a beilleszkedés.

„Nem hinném, hogy gondolta volna azt, hogy ismét ennyire nehéz lesz számára a csapatváltás. Csalódott, ahogyan mi is azok vagyunk. Mindannyian azt gondoltuk, gyorsabban fog menni a dolog, de meggyőződésem, hogy egy bizonyos ponton minden összeáll majd” – hűtötte le a kedélyeket a McLaren csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: